Politik och mellanöstern: Eskaleringen i mellanöstern och västvärldens fortsatta korruption

08 januari 2010

Eskaleringen i mellanöstern och västvärldens fortsatta korruption

I natt angrep israeliska stridsflygplan mål inne i Gaza-remsan, där minst 3 personer rapporteras ha dödats (1). Tidigare i veckan kom rapporter på att Israel planerar att ockupera Gaza-remsan igen. Trots rapporterna, är västvärlden fortfarande tyst. Samtidigt deporteras ledaren för Viva Palestine, George Galloway, från Egypten (2). Under de senare dagarna har Viva Palestine försökt ta sig in i Gaza-remsan för att leverera nästan 200 lastbilar med förnödenheter, som mat, vatten, cement och även ambulansbilar. Efter rätt så våldsamma protester vid gränsen i Rafah tillät Egypten två tredjedelar av lastbilarna åka in, men krävde att resten, 59 stycken, åker in till Gaza-remsan via Israel... vilket Israel inte vill.

Trots eskaleringen i området har västvärlden hållit sig utanför. Det kan verka vara konstigt, med tanke på att västvärlden oftast lägger sig i för mycket... men bara när det passar faktiskt. Massmedierna i väst har inte ens brytt sig om att rapportera händelserna från Rafah.

Al-Manar rapporterar att israeliska trupper tagit sig in i Libanon för att såga ner träd (3). Det är inte första gången. För två veckor sedan skrev al-Manar att Israel brutit mot FN-resolutionerna mer än 10.000 gånger! 4.000 av de bara sedan den 14:e augusti 2006.
UNIFIL-trupperna, som finns stationerade i södra Libanon just för att hindra liknande incidenter, gjorde inget åt saken. Al-Manar skriver att flera UNIFIL soldater stod bara meter från de israeliska soldaterna som sågade ner träden. Nu när Libanon sitter vid Säkerhetsrådet kanske Libanon tar upp Israels brott och UNIFIL:s inkompetens till den internationella politiken.

Massmedierna i väst fortsätter ignorera dessa brott, som Israel och Egypten begått. Och de som UNIFIL vägrar ta tag i. För att exemplifiera massmediernas totala idioti kan jag ta upp Aftenpostens (Norsk tidning) "smarta drag" idag (4). Den valde att publicera några av de så kallade "Muhammedbilderna" med motiveringen att de ville "försvara yttrandefriheten". Ja, det är konstigt att massmedier i västvärlden fortsätter ignorera mellanöstern för att istället spendera sin tid kränka Islam. Eller? Har inte massmediernas jobb alltid varit att kränka Islam? Ja, det är deras jobb. Det anser jag.

Jag är inte klar än. Barack Obama sa igår att "USA är i krig med al-Qaida" (5). Visst, han börjar låta som George W. Bush, som verkade bara kunna prata om al-Qaida. Hela hans presidentämbete var beroende av existensen av al-Qaida, liksom den amerikanska elitens beroende av ständiga hot från spöken så att de kan överleva. Och vad gör massmedierna? Jo, de börjar tala om "Islamister". De talar inte om al-Qaida (som är pro-sionistisk), utan sanna Islamister som kämpar dag in och dag ut för muslimers rättigheter, från Gaza-remsan till Pakistan. Det är vad massmediernas jobb är, att kränka Islam och ge sig på bokstavstroende muslimer som sprider frihet, inte den illusionistiska friheten som väst står för, utan Allahs definition av frihet.

Sanningen är att västvärldens dominans har nått sitt slut. Den har inte kunnat stoppa Israels terrorverksamhet i Palestina och Libanon. Den har inte kunnat stoppa något som är dåligt. Västvärldens korruption har bara lett till mer problem och ännu mera korruption, som exempelvis Hosni Mubaraks regim och det saudiska förtrycket. Förra fredagen gick en saudisk lärd till angrepp mot shiialedaren al-Sistani i Irak, något som lett till massiv kritik mot den saudiske prästen (6). Även här ignorerar massmedierna i väst.

Den senaste konflikten mellan wahhabisterna i Saudi Arabien och shiiterna i norr är ett typexempel på den eskalerande striden mellan den Saudi Arabien-ledda gruppen (Saudi Arabien, Egypten, Jordanien och al-Qaida) och den Iran-ledda gruppen (Iran, Syrien, Irak, Libanon och Palestina). Sanningen är att massmedierna i väst fortfarande inte förstår detta, utan skriver bara om Islamism rent allmänt. Men vad massmedierna försöker undervisa folk i deras omedvetenhet är att Iran är "dålig" medan Saudi Arabien är "blank" - massmedierna har ingen åsikt om Saudi Arabien, alltså är de neutrala. Och de vill att NI ska vara neutrala gentemot Saudi Arabien och wahhabisternas skräckstyre. De vill att ni ska stötta al-Qaida omedvetet.

När Barack Obama, eller en annan amerikansk president, hotar al-Qaida hotar han egentligen inte al-Qaida. Han hotar Iran. Han hotar Palestina. Han hotar Libanon, Syrien och Irak. Han hotar de sanna Islamisterna, de som spridit frihet till mänskligheten i 1400 år. Varför hotar han inte al-Qaida? Al-Qaida är en amerikansk uppfinning. Varför skulle han hota al-Qaida? USA stöttade ju Saddam Hussein, och väntade inte med att stoppa honom förrän de säkrade Iraks oljetillgångar.

Aftenpostens "smarta drag" var med 100% säkerhet planerat av sionisterna. Vad Aftenposten vill är inte att försvara yttrandefriheten, utan sätta igång en ny våg av protester i den muslimska världen. För sionisterna vet att när många muslimer protestera mot en västerländsk massmedia, kan sionisterna skapa en bild av "vi och de", västvärlden mot Islam. Och det är vad sionisterna vill. De vill att fördummade människor ska "försvara demokrati och yttrandefrihet", för när de gör det, försvarar de i slutändan terroristregimen Israel.

Sionisterna vill att ni ska fördöma Iran, inte Saudi Arabien. Inte Israel. De vill att ni ska fördöma Hamas och Hizbollah, inte Egypten. Det är också vad massmedierna gör. USA, Israel och övriga västvärlden har lierat sig med Saudi Arabien, Egypten och al-Qaida. Och sanningen är att alla i den muslimska världen vet detta. Frågan är; vet ni?

1) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=118892&language=en

2) http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/01/201018973051973.html

3) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=118826&language=en

4) http://www.dn.se/nyheter/varlden/muhammedbilderna-publicerade-i-norge-1.1023834

5) http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article6396524.ab

6) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=118894&language=en

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, tyvärr vet många om detta. Men så är det. Det är vi mot dom. De har mer att tjäna på att stödja sin sida. Ligger kvar ända sen kampen mot kommunismen. Läs på vad dessa länder gjorde då, och hur nära det ligger nationalismen, så förstår du att det är en gråzon.

Ibrahim sa...

Japp, det ser ut som de (massmedierna) har valt sida. Saken är att de gärna inte erkänner detta. De talar alltid om att de försvarar yttrandefriheten, men i verkligheten har även massmedierna politiska agendor. Ibland är det en kamp mellan vänster och höger, men ibland speglar massmediernas agendor det 1400 år gamla kriget mellan Islam och dess fiender, som vi idag vet är sionisterna.

DNME sa...

Jäkligt bra skrivet! Massmedia talar om yttrandefrihet men förbehåller sig själva rätten att avgöra vad som ska yttras och vad som inte ska yttras. Är fullkomligt övertygad att det inte är någon slump att inte får höra om Israels övergrepp förrän de blivit så grova att blodet stänker nästan hela vägen hit. Man gör sig däremot en otjänst om man tror att det är en total styrning. Visst finns det sionistiska filter i mediavärlden, men det främsta sättet att styra media (oavsett politisk agenda) är att skapa trender och förstärka världsbilder/tolkningsmallar, sedan behöver man inte göra något annat. Då är bollen i rullning och Al Qaida är fienden, Irak har massförstörelsevapen och Israel genomför aldig någonting annat än "vedergällningsattacker".

Samma sak, att genom filtrering av information styra folks åsikter, återfinns i den muslimska mellanöstern. Speciellt enkelt blir det när folk inte ens får titta på det som upprör dem. De flesta muslimer går fortfarande omkring och tror att bilderna visar Muhammed med gristryne och föreställningarna blir värre med tiden. Den senaste versionen jag hört involverade t.ex. en gravid kvinna som brann.

Av de tolv bilderna är det endast sex som föreställer Muhammed och av dem är det endast två som är negativa avbildningar. Jag kan förstå att man blir upprörd och känner sig kränkt när någon gör en sådan bild men ALLA människor får uthärda satiriska kränkningar i ett öppet samhälle. Av någon anledning verkar många muslimer tro att det endast är de som blir kränkta. Och det utan att ens ha sett bilderna. Jämfört med ett enda oskyldigt barn som bombats till döds av amerikanska droneflygplan är Muhammedteckningarna en petitess!

Visst är det för jävligt att massmedia inte rapporterar om de riktiga fysiska kränkningar som pågår i Mellanöstern, men helt ärligt borde upprörda parter komma över Muhammedteckningarna och rikta sitt engagemang på det som är viktigt. Vuxna människor tar ansvar för sitt eget agerande.

Ibrahim sa...

Tack, du har rätt om trender i massmedier. Men sanningen är att många massmedier ägs av "judiska" familjer. Många av de är inte religiösa, men är sionister som stöttar terroriststaten Israel. Rupert Murdoch och Bonnier-familjen är två exempel.

Syftet med "Muhammedbilderna" var att kränka muslimer. Dessa satansdyrkande, religionshatande typer har även kränkt kristna. Deras jobb är inte att försvara yttrandefrihet eller nåt liknande, utan bara att kränka andra människor. Deras jobb är att splittra mänskligheten. Att mörda barn är ett brott. Att kränka människor är ett brott.