Politik och mellanöstern: Bombdådet i Dahiye - motivet?

27 december 2009

Bombdådet i Dahiye - motivet?

Igår kväll detonerade en bomb i Dahiye i södra delen av Beirut. Det tog inte lång tid innan källor påstod att en Hamas kontor i den stadsdelen var målet, och idag bekräftade Hamas att deras kontor var målet. Två av deras medarbetare dödades och blev martyrer. Motivet, det känner ingen till i dagsläget. Eller?

Under söndagen blev det också känt att den kände norske Gaza-läkaren Erik Fosse blev attackerad av en knivman under en demonstration för årsdagen av förra årets massaker i Gaza-remsan, som skördade närmare 1400 dödsoffer, de allra flesta civila.

Erik Fosse blev en hjälte under kriget eftersom han räddade flera liv. Såvitt jag vet har Hamas tackat honom och andra läkare som arbetade hårt för att rädda liv samtidigt när deras hemländer fortsatte stötta terroristregimen Israel med vapen och med socialt stöd. Att han blev attackerad på årsdagen och en Hamas kontor blev bombad igår kväll måste väl ha ett motiv? Men vad kan det vara?

Det var inte länge sedan rapporter påstod att CIA finns på Västbanken. Och vi vet att där CIA finns, finns våld och elände. Hemliga tortyrfängelser, falska flagg operationer, etc..
Dessutom markerar bombdådet att ISF (Internal Security Forces i Libanon) inte gjort tillräckligt för att stoppa de terroristgrupper som befinner sig i landet. I slutet av 2008 fram till sommaren året därpå greps närmare 100 personer misstänkta för samröre med al-Qaida och Mossad. Det finns fler därute som fortsätter utföra terrordåd inuti Libanon.

Glöm inte heller dödsskjutningen mot en buss fullsatt av syriska arbetare tidigare i veckan. Bara timmar efter premiärministern Saad al-Hariris historiska besök i Damaskus besköts en buss och en 17 årig syrier dödades. Vad som pågår är alltså en form av sabotage i syfte att försvåra relationer mellan olika parter i regionen. Vilka tjänar på dessa sabotage? Det kan ni säkert gissa fram er till.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=117141&language=en

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6347393.ab

Inga kommentarer: