Politik och mellanöstern: Libanons president möter den amerikanske presidenten, som bara bryr sig om Israels säkerhet

15 december 2009

Libanons president möter den amerikanske presidenten, som bara bryr sig om Israels säkerhet

Den libanesiske presidenten Michel Sleiman träffade Barack Obama under dagen. De diskuterade främst mellanöstern och hur man ska kunna lösa vissa problem i regionen. Sleiman påpekade de israeliska provokationerna mot Libanon, och försökte få Obama att pressa Israel så att de slutar. Men det enda Obama hade att säga var att USA:s jobb är att garantera Israels säkerhet.

USA har tidigare, även under Bush's tid, försökt närma sig Libanon. Men "problembarnet" Israel har lagt till hinder på vägen. Eftersom USA styrs och kontrolleras av sionister kan landet inte knyta band med Libanon, eller något annat land som motsätter sig Israel på någon punkt. Exempelvis har Israel pressat USA att avbryta leveranser av nya vapensystem till Libanon. Utöver det kräver Israel att ingen "smugglar" vapen till Hizbollah.

Så, det finns två frågor. 1: Hur ska Libanon kunna försvara sig mot det våldsamma landet vi känner till som Israel? Och 2: Hur förhåller sig amerikanska vapentillverkare och vanliga amerikanska medborgare till detta, och även de leveranserna till terroristregimen Israel, som oftast består av kraftigt nedsatta nya vapensystem och ibland dessutom är gratis (som skattebetalare får stå för)?

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=115398&language=en

Inga kommentarer: