Politik och mellanöstern: Kritik mot den nya muren

29 december 2009

Kritik mot den nya muren

För omkring en vecka sen avslöjades det att Egypten beslutit att bygga en mur i metall mot Gaza-remsan. Syftet med muren är att stoppa "smugglingen" av diverse produkter som nätt och jämt håller igång Gaza-remsan och dessutom vapen, för att försvara folket mot Israels våld. Som ni säkert redan vet är tunnlarna som binder Gaza-remsan med Sinai-halvön den enda livlinan till de 1,5 miljoner invånare som bor i det stora fängelset som vi känner till som Gaza-remsan. Utan den, svälter invånarna.

Jag läste lite runt och såg att vissa påstod att Egyptens permanent sittande president, Hosni Mubarak, beslutat att bygga muren i en god gest till sionisterna. Hans son, Gamal Mubarak, tippas ta över efter sin fader någon gång inom snar framtid. På sätt och vis måste Hosni Mubarak övertyga sionisterna att hans familj tänker fortsätta tjäna sionismen.

Men nu får han massiv kritik från hela muslimska världen. Många lärda muslimer anser att muren bryter mot islamisk lag, alltså Sharia lagarna. Istället för att svälta ihjäl Gaza-borna borde Egypten spendera pengarna på mat som de kan föra in till Gaza-remsan.

Dock har det varit så att västvärlden inte kritiserat muren. Carl Bildt valde att kritisera Iran istället för att kritisera Egypten. Min teori om att västvärldens ledare bara kritiserar anti-israeliska krafter kvarstår...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=117298&language=en

Inga kommentarer: