Politik och mellanöstern: Det nya upproret mot korruptionen

29 december 2009

Det nya upproret mot korruptionen

Fatahs medlemmar har hotat att starta en tredje intifada, men inte mot Israel utan mot korruptionen i dess ledning. Mahmoud Abbas, den än sittande presidenten (vars mandatperiod tog slut för snart ett år sedan) har sagt att det inte blir någon intifada så länge han sitter kvar vid makten. Varför? För att göra sina israeliska vänner glada så klart. Det sista israelerna behöver idag är ett nytt uppror, just för att det skulle bli ett globalt sådant. Tro inte att folk glömt bort massakern i Gaza-remsan förra vintern.

Israel har gått ut med att de tänker bygga 700 nya hus på Västbanken, detta trots överenskommelsen och den internationella kritiken (med internationell räknar jag just nu bort västvärlden). Mahmoud Abbas verkar inte längre bry sig alls om att kritisera bygget. Samtidigt när palestinierna blir allt mer pessimistiska till de fredliga aktionerna som de tvingas använda, förgäves, fortsätter han flörta med den israeliska eliten. Fatahs medlemmar har alltså fått nog, och de vill använda mer drastiska metoder. Men Abbas står i vägen.

Någon gång i April i nästa år förväntas Israel och Hamas släppa sina rapporter, som FN kräver efter att ha implementerat Goldstone-rapporten. Men som det ser ut just nu tänker Israel inte göra det. De har visat omvärlden att de inte bryr sig om palestiniernas rättigheter. Västvärlden verkar inte heller bry sig, för var är bojkotten mot Israel? Finns inget sådant. Hamas, Syrien och Iran kan man bojkotta hur mycket som helst, men även om Israel slaktar tusentals civila vägrar västvärlden ens diskutera bojkott mot Israel.

Den tredje intifadan lär riktas mot de palestinska myndigheterna under Abbas styre, men riktas även mot Israel och västvärldens totala inkompetens senare. Idag har palestinierna mycket mer stöd i världen, och Hamas får allt mer legitimitet i skuggan av PA:s (Palestinian Authority) korruption. Araberna har lärt sig något som många andra än inte gjort, vilket är att Israel inte vill ha fred. Vill man ha fred så visar man att man vill ha fred. Men dödar man civila och hotar sina grannar vill man definitivt ha krig.

Huliganernas skräckvälde i Iran kopplas allt oftare med USA och Israel, och jag tror att de allra flesta experter är 100% säkra på att de två länderna är inblandade i destabiliseringsprocessen i Iran. Utöver det fortsätter Israel kränka Libanons suveränitet, som USA säger sig försöka försvara trots sina mångmiljard vapenkontrakt med Israel. T.ex. fick Libanon en leverans av vapen från USA i veckan. Vill ni gissa vad leveransen bestod av? 60 Humvees bepansrade bilar. Inga stridsflygplan, inga stridshelikoptrar, eller varför inte ett rikstäckande försvar mot Israels ständiga kränkning av libanesiskt luftrum?

Samtidigt får Israel hjälp med Iron Dome-projektet, som sägs ska skydda Israel från små raketer som Qassam-raketer till större, interkontinentala missiler. Dessutom ska Israel få köpa ett stort antal F-35A stridsflygplan, sådana som Norge beslutat att köpa, för ett nedsatt pris. Obama lär tvingas tigga av Representanthuset för att kunna stå för notan, så att AIPAC blir glad.

Västvärldens frivilliga slaveri för Israel har gått upp över öronen på palestinierna. Britterna ockuperade landet och gav det till en bunt fascister från Europa, som kallar sig judar. Och än idag, nästan ett århundrade senare, fortsätter européerna och amerikanerna sparka på det palestinska folket. Det mest tragiska i den här historien är att palestiniernas egna president också sparkar på de redan liggande människorna, genom att delta i sionisternas svält-experiment i Gaza-remsan.

Om ni frågar mig, så tror jag att den tredje intifadan kommer att slå ner den arabiska korruptionen vi ser i Palestina, Egypten och Saudi Arabien. Det är än för tidigt att säga, jag kan också ha fel. Men vi alla vet att de korrupta kommer en dag ställas inför rätta för sina brott. Kanske kommer västvärldens korrupta ledare stå i samma sal.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=117176&language=en


http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-bygger-nytt-i-ostra-jerusalem-1.1019980

Inga kommentarer: