Politik och mellanöstern: al-Mabhouhs mördare "gömmer sig i Israel"

01 mars 2010

al-Mabhouhs mördare "gömmer sig i Israel"

Rikspolischefen i Dubai misstänker att alla misstänkta i mordet på Hamasmannen Mahmoud al-Mabhouh "gömmer sig i Israel"[1]. Enligt pressTV flög 2 av de misstänkta till USA kort efter mordet, och att det inte finns något som tyder på att de har lämnat landet[2]. Men det är mycket osäkert. Vad som är säkert är att varken USA eller EU verkar vilja ta hand om ärendet på ett seriöst sätt.

Kommer ni ihåg när Rafik al-Hariri mördades? Då var västerlänningarna på hela tiden. De bildade STL (Special Tribunal for Lebanon) och spred anklagelser runt omkring sig. Det var väldigt kaotiskt. Men i ärendet al-Mabhouh är det omvända som gäller. Det är verkligen tyst.

Men sanningen kommer ingen undan - de kriminella gömmer sig troligen i ockuperade Palestina. Och om de inte gör det, betyder det att de gömmer sig i USA och Europa. Och vad gör man för att gripa de?

[1]http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=126834&language=en

[2]http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=119750§ionid=351020206

4 kommentarer:

Yan sa...

Dubaipolisen har berättat att två av de som dödade Hamasledaren flydde till Iran efter operationen. (Reuters)

Alltmer tyder på att Iran är inblandad.

Ibrahim sa...

Det är första gången jag hör en sådan anklagelse. Så du tror att Iran är inblandad, trots att alla dessa misstänkta är israeler?

Det är möjligt att några flydde till Iran. Det är väldigt nära dit ju.

"Once their part in the operation was completed, the suspects again dispersed to different parts of the world, with two suspects leaving Dubai by boat for Iran, it said."

De kan ha flytt dit med båt, men i så fall betyder det att även Iran letar efter dessa, om de är kvar i landet.

Snacka om att försöka dra bort uppmärksamheten från Iraels terror...
Dagens massmedier är smutsigare än sovjetiska propagandaministrar.

Yan sa...

Och enligt nyhetsbyrån Reuters så menar Hamas att det egentligen är Jordanien eller Egypten som ligger bakom den lyckade operationen.

Ibrahim sa...

Ja, Hamas och Dubai påpekade väldigt tidigt att en del arabiska länder har sina fingrar i spelet. Att Egypten och Jordanien skulle ligga bakom mordet är inte överraskande. Egyptens Hosni Mubarak är en sann sionist-vän och Jordanien avslöjades nyligen för sitt intima samarbete med CIA, som själv har ett väldigt nära samarbete med Mossad... som i sin tur misstänks ha utfört mordet.

Lyckad vill jag inte kalla den. Mossad har dragit på sig allt för mycket uppmärksamhet. De skapar dessutom bara allt fler fiender. Varför då? För att stoppa några raketer från att nå Gaza-remsan? Sionisterna vet redan att de håller på att förlora kriget. De borde inte skapa fler fiender. De borde ge upp.