Politik och mellanöstern: Kärnbråket igen...

09 mars 2010

Kärnbråket igen...

Israelkritiker har i flera år uppmanat världen att utesluta terroriststaten Israel ur FN. Idag uppmanade den israeliske presidenten Shimon Peres den amerikanska vice-presidenten Joe Biden att utesluta Iran ur FN[1], med bråket om landets kärnprogram som motivering. Samtidigt avslöjar Israel planer på att bygga en tredje kärnreaktor[2].

Israels tillgång till kärnvapen och dess ovilja att skriva på Icke-spridningsavtalet har lett till heta debatter, men inte bland en del massmedier. Irans kärnprogram har varit mer intressant för de. Detta beror på att västvärldens ledare försöker distrahera omvärlden från Israel, till Iran.

Egentligen bör inga sanktioner ha infört mot Iran. Iran har inte gjort något fel. Men det har Israel. De bygger kärnvapen utan att ha någon som helst samarbete med ett internationellt organ och det har dessutom gått rykten om att Israel använt förbrukat plutonium. Med tanke på att dessa rykten är allvarliga bör FN kräva en hel del samarbetsvilja från israelerna. Men det har FN inte gjort.

Som jag tidigare poängterat har FN:s inte helt så smarta drag kostat en hel del av dess legitimitet. Och ju längre denna härvan fortsätter, desto svagare blir FN. Om FN vill reparera de skador de orsakat är det bäst att tvinga in USA i ett hörn p.g.a. dess krigföring i Mellanöstern (och mot Iran) och införa en global bojkott mot Israel. Alla som samarbetar med Israel ska få böta, anser jag. Det ska få kosta skjortan att samarbeta med terrorister...

[1]http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=128316&language=en

[2]http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=120426§ionid=351020202

Inga kommentarer: