Politik och mellanöstern: Konflikten mellan USA och Israel - en analys

25 mars 2010

Konflikten mellan USA och Israel - en analys

För några dagar sen skrev jag om relationerna mellan Israel-Storbritannien och Israel-USA. Min slutsats var att konflikten mellan britterna och Israel var på riktig, men inte den andra mellan USA och Israel. Varför? Jo, britterna kände sig svikna av Israels beteende, och upplevde att deras säkerhet var hotad. Flera brittiska pass förfalskades av israelerna. Det spelar ingen roll hur pro-sionistiska ledarna är, byråkraterna kommer ändå blåsa upp konflikten.

Konflikten mellan USA och Israel är mycket mera komplex. Å ena sidan förnedrade Israel George Mitchell och Obama-administrationen när israelerna valde att avslöja ett nytt byggprojekt i ockuperade Palestina, i Jerusalem. Men å andra sidan tänker jag att sionister tjänar mycket på att lura världen att det pågår en konflikt mellan de två länderna. Kommer ni ihåg den förra överenskommelsen då israelerna bestämde sig för att frysa byggandet av nya bosättningar i 10 månader? Då framställde massmedierna att USA och Israel råkade för ett stort bråk och att USA tvingade Israel uppfylla ett par kriterier bara för att USA skulle införa striktare sanktioner mot Iran.

I verkligheten var det inget bråk. Det var bara ett försök att rädda USA:s rykte. USA, som världspolis, är illa tvungen att fördöma Israels beteende. Trots att alla vet vid kvällens slut att USA och Israel är bästa vänner.
Verkligheten är att Israel har blivit en börda för USA. Irak, Afghanistan och apartheiden i ockuperade Palestina. Gaza-remsan. 1,5 miljoner i världens största ghetto. Hur är det tänkt att världens äldsta konstitutionella demokrati ska kunna överleva denna börda?

Strax efter 11:e september attackerna offentliggjorde Bushadministrationen sin version av attacken, som har blivit den officiella versionen och som verkar leva kvar än idag. Men Internet har tillåtit att kritik framförts mot den officiella versionen. Verkligheten, den talar vi om, och i verkligheten varnades israeler från att åka till USA strax före attentatet. Närmare 200 israeliska agenter greps av FBI i USA bara dagarna efter attentatet. 200 personer!

Idag är alltfler människor världen över övertygade om att al-Qaida är en sionistisk konspiration, mot Islam. Det finns och fanns aldrig några bevis på att al-Qaida ens existerade före och efter attentatet. Istället är det Mossad och CIA agenter som klär sig som araber och skriker Allahu Akbar i påstådda Bin Ladin-band. Krig mot Islam, det är deras mål.

Motståndet mot Irak- och Afghanistankrigen är rekordstort idag, i synnerhet i USA. Amerikanerna har insett att dessa krig är till för att tillfredsställa Israels och sionisternas intressen. På bekostnad av amerikanska liv, och på bekostnad av amerikansk välfärd. För bara någon månad sedan påstod en rapport att omkring 37 miljoner amerikaner går hungriga varje dag. Det är mer än 10% av landets totala befolkning. USA:s ekonomi har försvagats radikalt, och ägs numera av kineser.

Jag börjar identifiera en konflikt mellan amerikaner och israeler. Men det är inte mellan Obama-administrationen och Netanyahus regering. De kommer lika mycket överens som Bush gjorde med Ariel Sharon och Ehud Olmert. Det är snarare en konflikt mellan den amerikanska befolkningen och staten Israel. Amerikanerna har fått nog. Och det är mycket möjligt att massmedierna blåser upp den nuvarande "konflikten" mellan Obama och Netanyahu för att lura den amerikanska befolkningen att tro att Obama för amerikanernas talan.

Demokrati är idag bara en illusion. Det är inte folket som styr, det är de stora företagen och bankerna som gör det. Allt fler människor vet detta, men massmedierna fortsätter låtsas om att allt är som vanligt. Obama dumpade 100-tals miljarder dollar på Wallstreet. Men än går 37 miljoner amerikaner hungriga. Förstår ni min poäng?

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=130860&language=en

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/Israel-US-HN-1.htm

http://www.gilad.co.uk/writings/judea-declares-war-on-obama-by-gilad-atzmon.html

2 kommentarer:

MammaMarie sa...

Jag håller med dig. Det är inte omöjligt att sionisterna fixade vårdreformen för Obama i utbyte mot att han ska hålla sig ifrån Israels bosättningar.

För den som är insatt i konflikten och USA:s relation med Israel syns det direkt att Netanyahus besök hos Obama och efterspelet där bara var ett spel för galleriet och inget annat. Det var helt patetiskt.

Ibrahim sa...

Japp. Du har säkert helt rätt om vårdreformen. Sionisterna känner ofta av behovet att dra bort uppmärksamheten från deras illegala ockupation.