Politik och mellanöstern: Politiskt bråk mellan Storbritannien och Israel

23 mars 2010

Politiskt bråk mellan Storbritannien och Israel

Efter ett fejkat bråk med USA riskerar Israel drabbas av en riktig konflikt med Storbritannien. Britterna kommer att deportera en israelisk diplomat p.g.a. Mossads mord på Mahmoud al-Mabhouh för lite drygt 2 månader sedan. Det rapporterar Sky news enligt flera medier. Britterna, liksom andra européer är väldigt frustrerade över förfalskningen av passen, som användes vid mordet på al-Mabhouh. Enligt dessa medier förfalskades passen när de drabbade personerna åkte till ockuperade Palestina (Israel). Flera av de drabbade har dubbel medborgarskap, varav ena israelisk.

När israelerna behandlade den amerikanska fredsmedlaren George Mitchell på ett väldigt respektlöst sätt, genom att avslöja byggande av 1600 nya illegala bosättningar i Jerusalem, hamnade USA och i falsk fejd med Israel. Jag tror faktiskt inte på att bråket var på riktig. USA hade inget val än att fördöma de nya illegala bosättningarna, och de är lika mycket Israel-vänner som tidigare.

Men det har talats mycket om sionisternas allt svagare makt i Storbritannien. Det har varit krigsliknande scener på den politiska arenan, och under bordet. Som det ser ut börjar britterna på allvar pressa Israel, om än fortfarande inte ens i närheten av tillräckligt. Men faktum är att allt fler européer har börjat få nog av israelernas beteende. Vill ni veta mer om deras beteende hänvisar jag gärna till al-Manars artikel, där det står följande:

"ISRAELI RIGHTEST MEMBERS OF KNESSET: “BRITISH ARE DOGS, WHO ARE THEY TO JUDGE?”
Meanwhile, members of Knesset were outraged with Britain's accusations against Israel and its threats to expel the Israeli diplomat. MK Arieh Eldad said on Tuesday that the British were behaving hypocritically and compared them to dogs."

Jag tror att även européer har känslor nog att bli sårade av sådana ord. Vi svenskar minns ju vad vi blev kallade efter bråket om israelisk organhandel i höstas...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=130552&language=en


http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-bakom-dubaimord-1.1066003

4 kommentarer:

Iyad sa...

Vad tror du om dessa två videoklipp av den kända islamiska föreläsaren från USA, Anwar al-Awlaki:

DEL 1:http://www.youtube.com/watch?v=wHzz1KZKB2g

DEL 2:http://www.youtube.com/watch?v=U3Fxz60CADk&feature=channel

Om detta:

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/03/17/al.awlaki.message/index.html

Ibrahim sa...

Det var inga muslimer som låg bakom 9/11. Det var en sionistisk komplott mot Islam, i syfte att skrämma upp västvärlden för att hosta upp miljarder efter miljarder dollar för att hugga ner huvuden av världens muslimer.

Och varför talas det inget om Israel? Ja, USA måste bekämpas med tanke på deras ockupationskrig, militärbaser och deras stöd till sionistiska terrorister.

Det är mycket möjligt att denna man används av CIA för att skrämma upp amerikanerna för att hosta upp ännu mera pengar, nu när kritiken mot landets underskott ökar...

Iyad sa...

Du kan läsa kommentarerna till talet här av en del lärda i USA:

http://muslimmatters.org/2010/03/22/a-message-to-muslim-youth-in-response-to-anwar-al-awlaki/


Jag rekommenderar starkt denna hemsida.

www.muslimmatters.org

De skriver ofta väldigt intressanta artiklar om politik och religion.

Ibrahim sa...

Tack för länken. Jag håller med de om att vi måste vara bättre än våra fiender och visa godhet.
Vi lever i en mörk tid, och eftersom det är krig just nu måste vi kämpa för våra bröder och systrar. Jag tänker mest på palestinierna, irakierna och afghanerna. Här i västvärlden kan vi inte kriga med vapen, utan enbart på ett intellektuellt sätt.