Politik och mellanöstern: Sionisterna desperata - blir polisanmälda

02 mars 2010

Sionisterna desperata - blir polisanmälda

Ilmar Reepalu har fått stå ut med många anklagelser på senare tid. Men allt eftersom tiden går får vi veta att han också blivit mordhotat, så pass mycket att han överväger att polisanmäla radioprogrammet 'Godmorgon Världen', enligt SvD. Det här är intressant. Vi får se hur denna anmälan hanteras med tanke på att sionisterna riskerar dålig PR. Visst, deras inkompetens har redan gjort det svårt för de. Men en rättslig process mot dessa hot gör ju det bara ännu mer pinsamt för de.

Dessutom anser jag att det är förvånande (att man fortfarande kan bli det idag) att det är "anti-semitiskt" att påstå att israeliska lobbyorganisationer existerar. Så, om jag säger AIPAC, så är jag anti-semit? Visste ni att AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) är den mäktigaste lobbyorganisation i hela världen? Så, om våra politiker fjäskar för Nato finns det definitivt en likadan organisation här i Sverige.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reepalu-overvager-polisanmalan_4353867.svd

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=18537

8 kommentarer:

Svarten sa...

Jag förstår inte inlägget. Vilka sionister är det som riskerar att bli polisanmälda och få dålig PR?

Ibrahim sa...

Jag skrev inget om att sionisterna kommer att bli polisanmälda, men jag skrev att radioprogrammet Godmorgon Världen kan komma att bli polisanmäld (detta om man ska tro SvD givetvis). Genom denna anmälan kommer sionisterna få dålig PR.

Sionister använder sig alltid av antisemitismen för att legitimera sina egna aktioner. När deras "argument" får en laglig prövning kommer de få det betydligt svårare. I längden skadar det deras egna intressen.

Svarten sa...

Jag förstår fortfarande inte.

"När deras (sionisternas) "argument" får en laglig prövning kommer de få det betydligt svårare."

Det är alltså Svante Wylers krönika som eventuellt skall prövas i en rättegång. Menar du att han är en sionist som döljer sig bakom snack om antisemitism? Eller är det SR som är sionister? Eller redaktionen för Godmorgon världen?

Anonym sa...

Ja du Ibrahim.
Det enda som är pinsamt i denna diskussion är Ilmar Reepalu och de åsikter denne står för.

Att du försöker vända på det är ju bara att beklaga.

Så länge judar i Malmö inte kan leva i frid utan att kopplas till Israel borde såväl Ilmar som du skämmas då ni undviker det faktiska problemet.

Ibrahim sa...

Vad anser du om att det ställs massor av krav på muslimer då?

Israel säger sig representera världens judar. Då är det väl självklart att man kan uppmana judar att inte stötta Israel?

Omar sa...

Självklart är Svante Weyler sionist, eller menar du, Svarten, att han inte erkänner den judiska staten?

Svarten sa...

Menar du, Omar, att alla som erkänner Israels rätt att existera är sionister? Detta skulle i så fall även inkludera Arafat och PLO som vid Osloprocessen erkände staten Israels rätt att existera i fred och säkerhet.

Ibrahim sa...

Vill tillägga att Fatah (tidigare PLO) förlorade valet i januari 2006 till Hamas just för att de var korrupta. Palestinierna kan tänka sig erkänna Israel, men på några villkor. Men Israel vägrar uppfylla dessa villkor.

Försöker man pressa palestinierna, men inte israelerna, så är man en sionist, eller pro-sionist. Det beror på hur man själv ser det.

Många tyskar ansågs vara nazister trots att de inte tillhörde den nazistiska organisationen. Anledningen till det är att de ansågs inte ha gjort tillräckligt för att motarbeta den nazistiska regimen. I så fall, kan samma appliceras här.