Politik och mellanöstern

27 mars 2010

Igår gick ett antal israeliska soldater av okänd anledning över gränsen till Gaza-remsan. Omkring 500 meter inne i remsan nära staden Khan Younis besköts soldaterna med artilleri och handeldvapen av Hamas trupper. 2 israeliska soldater dödades, och mellan 2-4 rapporteras ha skadats. Israelerna svarade med att döda två palestinier och fortsatte avfyra artilleripjäser mot Gaza-remsan.

För israelerna var gårdagen en svart dag. Trots att de har börjat att vänja sig vid militära förluster sitter det kvar en förväntan att ingen av deras egna soldater ska såras eller dödas i krig. Men det här handlar inte om det. Det som är viktigt att tänka på är varför israelerna verkar vilja ha en väpnad konflikt i Gaza-remsan. Svaret är al-Aqsa moskén.

Uppe i norr passerade 17 israeliska soldater taggtråd för att installera en okänd spionapparat. Detta hände precis intill Kfar Kila, som ligger vid gränsen till ockuperade Palestina. Som det ser ut försöker israelerna provocera på andra håll för att dra bort uppmärksamheten från al-Aqsa moskén. Sionisterna har antagligen bestämt sig för att snabba på processen för att göra slut på Jerusalem som muslimsk stad. Flera synagogor planeras att öppnas och allt fler experter varnar om rasrisk under al-Aqsa moskén. Sionisternas plan är att demolera al-Quds och al-Aqsa.

Så, vad som kommer att hända inom den närmaste tiden är att det troligen blir ett nytt krig i Gaza-remsan. Men inte lika intensiv som det senaste. Hamas är starkare idag, och kan komma att göra västra Negevöknen till en obeboelig plats vilket är ett problem eftersom allt fler israeler flyr från norra ockuperade Palestina, från Hizbollahs missiler.

Sionisterna är envisa med när det kommer till Jerusalem. De är inte villiga att lämna en kvadratmeter mark till palestinierna. Detta för att sionisterna väntar på deras Messias. Ni kanske känner till att judar vägrade acceptera när profeter kom med budskap till de. Sionisterna skrev Talmud och därför tror nu (ja, de tror på sina egna påhitt) att Messias kommer till Jerusalem väl när en "judisk" stat etablerats i just Jerusalem. För att undvika fortsatt kritik verkar sionisterna vara villiga att starta fler krig. Snacka om desperation, särskilt när de inte ens klarar av att hantera Gaza-remsan. Sen hotar de också Iran...

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129140909248412834.htm

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/Israel-Invade-Ghajar-HN-1291.htm


http://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-doda-i-strid-i-gaza-1.1068706


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=131045&language=en

4 kommentarer:

Ala sa...

Salam!
Må Allah belöna dej för dina inlägg!
Jag kommer fortsätta att läsa och använda mej utav informationen genom att utgå ifrån de på mina lektioner.
=)

Ibrahim sa...

Salam
Tack, det betyder jättemycket. :)

Anonym sa...

VARFÖR skulle Israel lämna sin huvudstad därför att en del araber "tycker så"??? Som du ser står det alltid i tidningarna att Abbas "vill ha", aldrig någonsin att han har rätt till något i Jerusalem.

Och varför skulle han ha det? Eftersom Jordanien illegalt attackerade och ockuperade hela gamla Jerusalem 1948-67, och dödade eller fördrev varenda jude? Sorry - inte ett bra skäl. Ett land, Pakistan, "godkände" den ockupationen.

Ibrahim sa...

Jordanien ockuperade aldrig Jerusalem. Och Jerusalem är inte Israels huvudstad. Israel är en illegitim stat som inte bör existera p.g.a. brott mot mänskliga rättigheter och äganderätten.

Och bara för att FN säger nåt, betyder det inte att alla ska göra som de säger. FN bildades i syfte att försvara staten Israel...