Politik och mellanöstern: Israeliska granater landade i södra Libanon

11 september 2009

Israeliska granater landade i södra Libanon

Två granater avfyrade från al-Qaleil i södra Libanon slog ner i norra ockuperade Palestina under fredagen. Den israeliska armén svarade genom att skjuta iväg mellan åtta och 15 raketer och granater mot byn al-Qaleil, som ligger drygt 10 km från gränsen. Inga skadade rapporterades.

Tidigare har palestinska grupper beskyllts för liknande attacker.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/09/2009911131317814686.html


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=102935&language=en


http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8250994.stm

8 kommentarer:

Iyad sa...

Var det inte Hizbollah som skulle svara på vartenda attack Israel gjorde mot Libanon? Tomma ord som vanligt..

Anonym sa...

Det är någon som arbetar för Hariri/march14 (vilket innebär att saudi arabien e iblandat) som ligger bakom detta, de hoppas att hezballah ska bli beskyllda och att el jnoub ska bombas igen som i 2006 och på så sätt (som de önskar) försvaga hezballah. När de inte får som de vill så anklagar dem en "Palestinsk grupp för det" som vanligt. Hariri bryr sig inte om vad som händer Palestinierna utan han skapar problem och sen så skyller han det på Palestinierna för att han inte är man nog att visa vad han tycker och vad han egentligen står för. Kommer du ihåg fateh el islem i Tripoli? Själva syftet var att skapa en så kallad sunni milis som ska kunna vändas mot hezballah, när det inte funkade så fick Palestinierna skulden för det som vanligt och då misstankar började riktas mot Hariri så skickade den djävulen ut sina gangsters från akkar för att slå ner Palestinier (de till och med dödade ett par stycken) och han skickade hans thugs till armén för att meddela dem om att de är redo att slåss mot fateh el islam sida vid sida med armén, allt för att försöka visa sin oskuld och det gör han på Palestiniernas bekostnad samtidigt som han spelar oskyldig. Han trodde att om han ser till att almustaqbal killar slår ner Palestinier och visar sig vara anti-Palestinier så kommer det leda till att folk tänker: "aha, det kan inte ha vart hariri som ligger bakom fateh el islam", han är så himla dum, en av de dummaste politiker libanon någonsin har haft.

Hans grabbar fick va de förtjänade av opposition den 7.e maj 2008.

Ibrahim sa...

Iyad. Sionisterna ville att Hizbollah skulle skjuta tillbaka, för då kan de påstå att det var Hizbollah som skjöt de första raketerna. Hizbollah gjorde rätt i att inte lägga sig i.

Håller med 'Anonym'. Egentligen borde Saad al-Hariri sitta i fängelse för det var han som bildade Fatah al-Islam. Men oppositionen i Libanon är verkligen för snälla. De låter alla dessa kriminella gå fria, och dessutom delta i politiken.

USA visade faktiskt sitt stöd till "sunnitiska grupper i Libanon" helt öppet för inte så länge sen. På samma sätt de hejar på Imad Mogniyehs mördare hejar de på dessa al-Qaida terrorister inte bara i Libanon utan i hela den muslimska världen.

Anonym sa...

Iyad, det va inte alls tomma ord, du måste också förstå sammanhanget i det hela och vad för attack som menades. Den här senaste beskjutningen som inträffade var en plan att få det att blossa upp igen och genom det så får Hariri, Saudi Arabien och deras sionist allierade precis som dem ville. Tro mig, hezballah vet precis hur de ska hantera sådana situationer. Det är inte rättvist att kalla det för "tomma ord som vanligt", du måste se hela sammanhanget. Hezballah är inte något gäng 17-åringar som ska spela maffia, de vet exakt vad dem gör och kan fiendens spel.

Hade hezballah svarat på den här attacken (vilket man hoppades från sionistiskt-saudiskt håll) så hade israel attackerat med full styrka och saudi arabien och deras marionetter i libanon (al mustaqbal bla.) hade gått ut och kritiserat hezballah och sagt "kolla hur de startar krig under Ramadan, de har ingen respekt för Koranen eller Allah" osv osv.

Du måste förstå fienden och dess allierade innan du säger att hezballah kom med tomma ord.

Om du är bekantar dig med saudisk media (vilket jag inte rekommenderar) så kommer du bli shockad över vilka vidriga spel de kör med. När israel började sitt krig mot Gaza i december så bombade dem ju först en polis station (poliser som tar hand om civila ärenden, trafik osv, inte krig), dagen efter (tror d va dagen efter, kmr ej ihåg datumet) så gick den saudiska tidningen elaph ut med denna rubrik: "Israel krossar Irans agenter i Gaza".

Al arabiyya kritiserade Palestinierna för att de inte tog emot Barak och Olmerts "erbjudanden", du vet de där erbjudanderna som innebär en katastrof för Palestinier.... detta ansåg den mest kända saudiska tidningen al arabiyya att Palestinierna borde ha accepterat.

I den arabiska versionen av arabaiya så hade en av journalisterna skrivit en RASISTISK artikel fylld med lögner om det Palestinska folket och anklagade dem för att hata det saudiska folket (eftersom de vill att de som kritiserar den saudiska regeringen ska hatas av folket) och 90 procent av kommentarerna som skrevs var av saudier som förolämpade Palestinier "Typ jag är saudier och jag hatar Palestinier", och det var precis det som syftet med artikeln var, att få saudier att hata Palestinier ettersom Palestinier är emot den saudiska regeringen. Arabiska korrupta regeringar vill att kritik mot regeringen ska ses som samma sak som att kritisera folket så att folket inte ska kritisera sina korrupta regeringar eller våga resa sig mot dem.

Dem är riktiga agenter till djävulen som skapar problem samtidigt som de gömmer sig bakom Islam och får det att framstå som att det är andra som skapar problemen, inte dem.

Al Arabiyya accepterar kommentarer från folk som skriver värsta islamofobiska saker och förolämpar Allah, profeten, Islam, Koranen m.m men de acceptar inga kommentarer som kritiserar den saudiska kunga familjen.

Där har du beviset på hur långt deras shirk har gått, de sätter kungafamiljen före Allah. Sådana är människor som arbetar för den saudiska kunga familjens media.

En annan saudisk tidning al sharq al awsat tror jag att det var anklagade hamas för att ha svikit sitt löfte i mecka och med det så menade de när ismael haniyeh och mahmod abbas hade samlingsregerings samtal, det slutade ju med mahmod abbas och hans gäng (som är direkt sponsrade av saudi arabien) förstörde allting, trots det så valde denna saudiska tidning att beskylla hamas för det och det gör det genom att helt plötsligt ta in islamiska regler mot dem och få det att framstå som att de inte är riktiga Muslimer samtidigt som det var deras regering som backade Mahmod Abbas och hans gäng som förstörde allt.

Finns fullt med sådana exempel på hur de försöker smutskasta hamas och hezballah från en så kallad islamisk synpunkt utan att ge all fakta och istället beskylla dem för orättvisa saker (samtidigt som deras prinsar är ute i las vegas och spelar bort miljontals dollar utan att de vågar dra in Islam för att kritisera dem). De är munafe2in, Islam är ett spel för dem.

Anonym sa...

Forsättning....

Jag vet hur Saudiregimen och deras media och propaganda funkar och hade hezballah attackerat så skulle den första rubriken i deras tidning vara "Mitt under Ramadan så startar hezballah krig - bryter Islams regler".

Den saudiska regimen/kunga familjen och deras media gör problem sen så skyller de andra för det och spelar oskyldiga och gömmer sig bakom Islam, precis som hycklare som Gud har lovat kommer vara längst ner i helvetet gör.

Saudi arabien vill att vi ska säga "kolla hur hezballah kom med tomma ord" för dem fick inte som de ville som de ville.

Israel lever tack vare Saudi Arabien och andra korrupta arab regimer. Saudi Arabien kan lätt stoppa oljan och på så sätt få alla världens sionist regeringar att lyda, men det gör dem inte för dem själva är en sionist regering.

Araber måste förstå exakt hur inblandade arab regimerna är i israel. Fienden är inte bara de judiska soldater som bombar och stjäl, deras beskyddare bland araberna är de största fienderna för det är dem som ger israel sin livsnäring.

Det ironiska är att under gaza kriget så hade Palestinierna i Gaza ingen el, bensin osv medan sionisterna hade hur mycket bensin som helt, vart tror du den bensinen kom ifrån?

Är det inte sjukt hur hycklarna såg till att de som mördar Muslimer hade all olja de behöver medan Muslimerna inte ens kunde tända en lampa?

Jag ber dig, snälla upprepa inte sådan saudisk propaganda igen för det är samma sak som att upprepa sionistisk propaganda.

Att vara emot israel innebär att man oxå är emot arab regimerna och det är något till och med arab regimerna har förstått och försöker närma sig israel mer och mer (mer än vad de gör bakom stängda dörrar), det värsta som kan hända både israel och arab regimerna är om araberna ersätter sina ledare med några valda från folket och därför stödjer israel dessa arab regimer och därför stödjer arab regimerna israel (både direkt och indirekt) för de skyddar varandra.

Ok, jag vet att jag har skrivit alldeles för mycket men det är viktigt att man förstår sig på hur den saudiska propagandan funkar och hur de vill vända folket från motstånds rörelserna och få de att se opålitliga ut.

Man ska inte ge den korrupta saudi-sionist alliansen det dem vill ha varken genom att falla in i deras hål (vilket hezballah undvek att göra genom att inte attackera) eller genom att vända sig mot motståndsrörelserna genom att anklaga dem för tomma ord vilket inte alls är sant.

Ibrahim sa...

Exakt, 'Anonym' har förstått exakt vad som pågår i mellanöstern. För att förstå varför mellanöstern brinner räcker det med att titta på Saudi Arabien. Saudi Arabien är Israels närmaste allierad i mellanöstern, oavsett vad andra människor påstår. I rädsla för Irans ökande inflytande har saudierna lierat sig med neokonservatister i Europa och USA och sionister i ockuperade Palestina.

Al-Arabiyya köptes upp av en saudier för några år sen. De flesta nyhetskanaler som ägs av saudier utgör i princip de enda anti-islamistiska och arabiska nyhetskanaler. Under 33-dagars kriget fokuserade al-Arabiyya enbart på förödelsen i Libanon, i stället för att också visa upp Hizbollahs militära överlägsenhet. Al-Arabiyya körde på samma taktik som västerländska massmedier.

Anonym sa...

Ja Ibrahim, Mycket (om inte mest) av det som alarabiyya sänder är som BBC, CNN och liknande kanaler bortsett från att BBC, CNN osv inte smörar ihjäl sig för sina ledare och åtminstone försöker (ibland iallafall) verka opartiska men alarabiyya visar öppet hur anti hezballah/hamas dem är.

Saudi regimen har gjort araberna till ett skämt och vill inte att rörelser som hezballah och hamas ska finnas för dem avslöjar hur korrupta arab regimerna är utan att ens säga nåt, bara att de finns och det dem står för avslöjar arab regimerna för deras kufur.

Hade det inte vart för namnet och språket så hade man aldrig trott att alarabiya är araber och Muslimer som ligger bakom denna kanal. Skamligt asså. Hela arabvärlden borde bojkotta den kanalen.

Det var så vidrigt att se hur de stödde Mousavis demonstrationer under oroligheterna i Iran, kan du fatta att deras engelska web version hade artiklar där det stod att "det iranska folket måste stödjas i deras kamp för demokrati" och en massa annat som va pro-demonstranter och "pro-demokrati"........... tänk dig, en saudisk tidning säger så, de som inte ens vet vad demokrati är, de som fänglsar folk om de säger ett ord mot kungen, de som hade en sheykh som gjorde en fatwa som förbjöd demonstrationer till stöd för Palestinierna under Gaza-kriget..... dessa hycklare hade mage att snacka om stödja demokrati i iran och demonstrationerna där. Patetisk tidning asså. Iran har tusen ggr mer demokrati än saudi arabien men detta nämner de inget om i alarabiyya, utan de fokuserade på att öppet visa stöd för demonstranterna i iran och "övervåldet" som användes mot dem, men jag undrar vad som hade hänt i saudi arabien om folket gick ut och demonstrerade så, de hade slaktats/fängslats i tusentals.

Sådana hycklare är nog det värsta som finns.

Må Gud stänga ner deras korrupta media och ta ifrån dem de pengar som de använder till att sponsra korrupta ledare och ge bort till fienden.

Ibrahim sa...

Ja, al-Arabiyya deltog i sionisternas anti-iranska propaganda i somras. Det är synd att vi har sådana förrädare, men det som är bra att de mer populära kanalerna (som al-Manar och al-Jadeed) är på motståndsgruppernas sida.