Politik och mellanöstern: Frågan är vad han gjorde där i Pakistan

12 september 2009

Frågan är vad han gjorde där i Pakistan

En stor nyhet just nu är gripandet av Mehdi Ghezali, eller "Kubasvensken" i Pakistan för två veckor sen. Ytterligare två svenskar greps enligt källor, och detta har bekräftats av UD. Ghezali satt fängslad på Guantanamo Bay-fängelset för några år sen, men släpptes efter påtryckningar från Sverige. USA har fått svidande kritik för Guantanamo Bay-fängelset, vilket kan förklara varför amerikanerna valde att släppa honom och hundratals andra misstänkta terrorister. Men självklart, hade amerikanerna haft bevis hade Ghezali aldrig släppts.

Det intressanta är vad Ghezali gjorde i Pakistan. Sist han greps, var det också i Pakistan. Enligt SvD befann han sig någonstans i norra Pakistan, som är känd för att vara ett tillhåll för al-Qaida. Amerikanska flygplan har i många år angripit mål i området och påstått att al-Qaida gömmer sig där. Pakistanska säkerhetsstyrkor brukar också gripa misstänkta terrorister i området. Nu kan gripandet ha varit ett misstag, men det är viktigt att undersöka fallet noggrant.

Den här debatten om den påstådda "islamiseringen" har tagit fart igen. Paranoida människor som köpt Hollywoods anti-arabiska/anti-muslimska kampanj blåser liv i den här debatten. Det räcker ju med att en grupp människor tror på något för att det ska bli en debatt. Svårare än så är det inte.
Men det är viktigt att understryka några saker, tycker jag.

Först och främst: har någon tvingats bli muslim mot sin vilja? Det tror jag inte. Sen, om ni tror att al-Qaida dödar i Islams namn vill jag gärna hänvisa till Irakkriget - de flesta dödsoffer är faktiskt muslimer. De sanna muslimerna ligger inte bakom al-Qaida och "radikaliseringen" i Europa. De skyldiga är wahabisterna och sionisterna.
Västvärlden låter invadera muslimska länder för att "demokratisera" dessa länder. Inte nog med att hundratusentals människor faller offer för ytterligare en politisk ideologi, men är det okej att tvinga andra människor anpassa sig efter vad man själv tycker? Nej!

Så, miljontals muslimer har tvingats fly sina hem och hamnat här i Europa. Eftersom de måste jobba och kunna försörja sig själva, börjar dessa människor ställa motkrav för att sätta stopp för diskrimineringen, och då börjar paranoida människor gnälla om "islamisering".

Den största paradoxen i dagens demokratiska system i Europa är behandlingen av muslimer. Palestinier har tvingats betala européernas brott under andra världskriget. Utöver det börjar allt fler europeiska länder bryta ner det demokratiska systemet genom att förbjuda muslimer ett värdigt liv. Slöjdebatten är ett bra exempel. Det är exakt därför jag brukar säga att mellanöstern håller på att komma ikapp Europa i fråga om demokratiska värderingar.

Vad som har hänt är att allt fler muslimer börjar inse detta. Och Europas rykte som en kontinent som kämpar för tolerans och demokrati håller på att förtvina. Sanningen är att folk har glömt bort andra världskriget. Vi lever på 2000-talet nu, och på 2000-talet dominerar arbetslöshet, smygrasism och intolerans i Europa. Den muslimska världen erbjuder jobb och tolerans. Detta har satt skräck i den ekonomiska eliten i västvärlden, och den har tagit till en viss metod vilket är att den har beordrat al-Qaida att sprida instabilitet och död runt om sig, givetvis i den muslimska världen och inte i västvärlden.

Den muslimska världen har insett att al-Qaida är en amerikansk, israelisk och saudisk skapelse. Inte ens i Saudi Arabien, där annars heligt krig mot shiamuslimer accepteras, kommer al-Qaida undan den massiva kritiken. Att t.o.m. civilbefolkningen i Saudi Arabien vaknat är ett bevis på att al-Qaida-konspirationen avslöjats. Ni som aldrig varit i mellanöstern, eller vet hur Saudi Arabien fungerar, kanske inte förstår vidden av det här. Men kort sagt har en 200 år lång konspiration mot Islam avslöjats, och de kriminella försöker desperat sopa undan all bevis just nu.

Det finns bara två ronder kvar. Just nu försöker massmedia övertyga människor om att al-Qaida verkligen är ett hot mot västvärlden, snarare än mot den muslimska världen. Den sista ronden är total krig. Vi kanske snackar om ett tredje världskrig. Men vid det laget har avslöjandet av al-Qaida redan blivit historia, vilket är minst om några par år i framtiden eller så.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=AKL20050930&articleId=1024

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8235404.stm


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3510109.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/gripandet-av-mehdi-ghezali-bekraftat-1.950854

Inga kommentarer: