Politik och mellanöstern: Jerusalemdagen, saudiska demonstranter i Iran och matkrig

18 september 2009

Jerusalemdagen, saudiska demonstranter i Iran och matkrig

Idag är det 'Yom al-Quds', Jerusalemdagen. Den sista fredagen i ramadan varje år hålls en ceremoni för att påminna världen om den sionistiska ockupationen av Palestina. Miljontals människor i den muslimska världen tog sig ner på gatorna för att visa sina palestinska bröder och systrar stöd.

Bara i Teheran räknade man deltagare i miljoner. Enligt svenska medier var hundratusentals av dessa demonstranter som är missnöjda med det senaste valet i somras. Såvitt jag vet stämmer detta inte. Västerländska massmedier brukar överdriva siffror och ljuga öppet. Det är just därför jag skapade den här bloggen.
Det var ju tråkigt att vissa människor valde att bråka om det senaste presidentvalet i Iran på Jerusalemdagen, en dag som egentligen bör ena oss mot sionismens ockupation av ett muslimskt land.

Hizbollahs ledare, Sheik Sayyed Hassan Nasrallah förnyade sina varningar mot Israel idag. Israel har lagt ner mycket resurser på sin militär och tränat upp sina trupper, men är fortfarande rädd säger Nasrallah.
En israelisk general, Ido Nehushtan, sa idag att Israel måste stoppa de ryska leveranserna av luftvärnsroboten S-300 till arabländerna samt Iran. Jag såg i ett videoklipp att S-300 också kan riktas mot markmål, men jag är inte så säker på detta. Iran väntar fortfarande på sin leverans, och kan börja leverera de till Syrien och Hizbollah, efter att de lärt sig hur de fungerar och hunnit bygga likadana själv.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5817764.ab


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/09/200991875246806121.html


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=103801&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=103771&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=103849&language=en


Matkrig
Redan förra hösten skrev jag om ett matkrig mellan Libanon och Israel. Israel har stulit libanesiska maträtter och presenterat de som israeliska runt om i världen. Inte nog med att Israel stjäl land och vatten från Libanon, nu stjäl de även maträtter.
Dessa maträtter finns överallt i mellanöstern, men är det inte konstigt att några européer stjäl maträtter i mellanöstern?
Hur som helst, nu siktar Libanon på att slå världsrekord i slutet av nästa månad. Hela 5,8 kvadratkilometer Hummus och Tabolueh ska det lagas. Målet är att ta död på de israeliska försöken att stjäla libanesiska maträtter.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128977144210434972.htm


Redan två dagar efter att Saad al-Hariri fick i uppgift att bilda en regering igen, valde han att ta sin tredje semester sen slutet av Juni månad. Hans senaste försök visade sig vara ett misslyckande p.g.a. passivitet och envishet, och som jag ser det lär det vara så även i framtiden. Han åker nu till Saudi Arabien för att få hjälp med att bilda regering.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=103821&language=en

Inga kommentarer: