Politik och mellanöstern: Mufti utsatt för mordförsök

21 september 2009

Mufti utsatt för mordförsök

Mufti Sheik Mohammed Rashid Qabbani utsattes idag för ett mordförsök i Libanon enligt al-Anbaa. I Libanon firades det Eid el-fitr i söndags, men i vissa andra länder firas det idag. Troligen ligger al-Qaida bakom dessa planer.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128980023742815860.htm

4 kommentarer:

Iyad sa...

I denna hemsidan:

http://islam-svarar.se/pages/component/option,com_docman/task,cat_view/Itemid,42/gid,24/

Finns det en E-bok som du ser som heter "The wahhabbi myth". Tycker du ska läsa den eftersom jag tror det ämnet intresserar dig. Så kommer du märka vilket skitsnack det där med wahabism är.

Ibrahim sa...

Spelar nog ingen roll hur många böcker man än skriver, shiamuslimer förtrycks i Saudi Arabien, ett land erkänt att följa den wahabistiska läran. De påstår att shiamuslimer gör fel i att "dyrka" de 12 imamerna, trots att de inte dyrkar de.
Den här kampen handlar om hur man ska behandla de 12 imamerna. Shiamuslimerna vill att de erkänns som imamer i första hand, medan wahabister stöttar den saudiska eliten, som härstammar från Yazids familj.

Iyad sa...

Det finns inget som heter wahabism. Ingen påstår sig följa wahabistiska läran. Säg mig vad i denna s.k. "wahabistiska läran" som går emot Islam?

Det finns inget som heter "de 12 imamerna". Och jo shia muslimer dyrkar de visst. Varför tror du annars deras troslära skiljer sig så mycket och går emot Koranen och profetens tradition (Sunnah)? De anser ju att de 12 imamerna får uppenbarelser från Gud vilket är totalt skitsnack. De anser att de 12 imamerna är helt felfria och syndfria. Vilket är totalt skitsnack när till och med profeterna inte var syndfria. Finns mycket att skriva.


Låt oss nu kolla vad som skiljde muslimerna åt från första början. Det första började med att en liten minoritet ansåg att Ali borde varit första khalifen. Över 90% tyckte att Abu Bakr skulle vara det.
Shia muslimerna anser att Profeten sagt till Ali att han skulle vara khalif. Om nu detta är sant så undrar ju de logiska muslimerna, varför sa aldrig Ali någonting om detta till NÅGON? Abu Bakr blev ledare och Ali var tyst. Abu Bakr dog efter två år och Ali var fortfarande tyst. Umar blev nästa ledare. Ali fortfarande tyst. Efter 10 år dör Umar. Ali fortfarande tyst. Uthman blir tredje ledare. Ali fortfarande tyst. Uthman blir ledare i 12 år och Ali är tyst. Jag menar var Ali tyst i 26 år när profeten sagt till honom att han ska vara khalif??! Svar: Nej.

Och om nu Ali var tyst hela tiden, hur kommer det sig att ni vet att profeten sagt att Ali ska vara ledare? Tänk efter. Om profeten sagt till Ali och Ali var tyst hela tiden. Hur vet ni om detta då?

Islam förbjuder en inte att vara logisk.

Ibrahim sa...

Det är där problemet är. Det finns en grupp muslimer som förnekar imamernas rätt, och som sen också påstår att den här gruppen av människor egentligen inte existerar. Om du nu nekar till imamernas rätt, vilka stöttar du då?

Har aldrig sett någon dyrka någon av våra imamer. Har dock sett folk visa stor respekt, på samma sätt som vi respekterar våra profeter. Varför gör de det? Jo, för att våra imamer är Profeten Muhammeds (pbuh) barn och barnbarn. Och de tvingades lida jättemycket p.g.a. Yazid och hans krig mot Islam.

Imam Ali var aldrig tyst. Han var inte heller så ivrig att ta makten från någon annan. Profeten Muhammed ville se Imam Ali som efterträdare, och många muslimer kände till det. Men precis som idag lyckades Abu Bakr och de stjäla makten från honom och behålla den. Vi kan undra varför folk accepterar arabländernas hyckleri angående Israel. Ja, det är så det är, folk skiter faktiskt i vem som styr de.