Politik och mellanöstern: Mossad ligger bakom Egypten-Hizbollah konflikten

14 april 2009

Mossad ligger bakom Egypten-Hizbollah konflikten

Det här kommer bara som en bekräftelse. Alla vet ju att Mossad har sina fingrar i många spel, men nu är det bekräftat. Även den israeliska tidningen Haaretz skriver om det, men jag låter bli att länka till deras artikel p.g.a. den pro-sionistiska propagandan som genomsyrar den...

Det finns många anledningar till varför Mossad försöker skapa problem mellan Libanon och Egypten. Först och främst är Libanon en fiende till Israel, medan Hosni Mubaraks Egypten är en allierad. Sen pågår en valkampanj i Libanon, där oppositionen tippas vinna. Hizbollah tillhör oppositionen.
Sionisterna
försöker smutskasta Hizbollah så mycket som det går inför valet den 7:e Juni. Dessutom har USA och Israel varnat för en "Hizbollahstat", och referar till den möjligheten att Hizbollah kan styra Libanon om dem så vill.

Samma varning kom ju 7:e Maj ifjol när oppositionen hamnade i väpnad konflikt med pro-amerikanska militanta grupper, som al-Musta'bal. Västerländska medier gapade om att Hizbollah ockuperat Beirut, när Hizbollah i själva verket grep de underbetalda militanta civila, och lämnade över dem till den libanesiska armén.

Nu vill sionisterna skrämmas igen, och då passar det att gripa en Hizbollah "terrorcell" i Egypten. I verkligheten blev endast en man gripen för att han levererade förnödenheter till den isolerade Gaza-remsan. Det är just därför jag inte vill länka till Haaretz...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=81693&language=en

17 kommentarer:

Anonym sa...

Mossad är Satans underättlsetjänst som gör allt för att ta kål på muslimerna. Judiska Sionister är bara 12 miljoner men har makt över hela jorden precis som Satan har makt över människorna.

Undrar vad som kommer hända när Iran och Hizbollah tillsamans med Hamas , Friviliga Martyrer och Arabländerna slår till mot Israel ? World War 3 ?

Ibrahim sa...

Det är snarare Israel som lär anfalla sina grannar. Nu får vi se om de är dumma nog att anfalla Iran.

Iyad sa...

Tror inte Israel kommer anfalla Iran. Man har hört hot i nästan 30 år nu från USA och nu även Israel. Iran spelar ett spel. Jag har läst en hel del information som jag vill dela med mig. För det första så är konflikten i Irak den centrala konflikten idag i hela mellanöstern på ett sätt. Iran stödjer Hizbollah och Hamas medan det är tack vare Iran som USA lyckades med sin attack av Irak. För det första IBB3 så vill jag klargöra en sak. De som dödar civila i Irak är USA själva, Blackwater, Mossad och iranska säkerhetspoliser. De som gör motstånd mot USA är irakier och Bin Ladins anhängare. Iran vill hämnas på Irak efter Iran-Irak-kriget på 80-talet. De såg denna händelse som en möjlighet att uppnå detta.
En annan sak då man diskuterar shia och sunni konflikten och att Bin Ladin dödar en massa shia muslimer. Detta är skitsnack. Isåfall undrar jag varför Bin Ladin inte dödat sin egen fru eller sin mamma som är shia muslimer. Allt är ett spel.

Anonym sa...

Förmodligen blir det under 2009 eller 2010 som Sionisterna attackerar Iran ink. Hizbollah.

Man vet aldrig när , det kan vara imorgon . När som helst egentligen men det är mest sannolikt att dem utför attacken om ca 6-12 månader eftersom man ser ju nu hur dem håller på att förbereda sig på en eventull attack mot Iran. Såg för några dagar sen att dem hade utfört den hittils största Militära övning i Israels historia ;/

men men , man får väl hoppas på att Muslimer är förbereda ! för sionister tvekar inte på att döda oskyldiga!

Ibrahim sa...

Iran är inte ute efter hämnd. Vill de angripa någon, så angriper de amerikaner och inte irakier. Al-Qaida riktar inte bara mot shiiter, utan även mot sunniter. De utkämpar ett krig mot Islam. Hur många moskéer har al-Qaida sprängt i luften?

Israel står inför två alternativ. Antingen anfaller de Iran och hoppas på det bästa, eller så tvingas de sitta där och se grannländerna utmana resten av världen ekonomiskt och militärt. Mellanösterns industri växer snabbare än i hela världen, så jag är väldigt säker på att sionisterna i Europa och USA tänker starta nya krig. Har hört att sionisterna tänker starta ett nytt världskrig tidigt nästa år. Får se om det blir så.

Iyad sa...

"Iran är inte ute efter hämnd. Vill de angripa någon, så angriper de amerikaner och inte irakier. Al-Qaida riktar inte bara mot shiiter, utan även mot sunniter. De utkämpar ett krig mot Islam. Hur många moskéer har al-Qaida sprängt i luften?"


Men hur svarar du då på att Iran var de som hjälpte USA under invasionen 2003? Vill de verkligen inte ha hämnd? Har det någongång i hela historien inträffat ett krig mellan två länder och det andra landet inte vill ge hämnd någongång? Nahh tror inte det faktiskt. Beviset på att Iran dödar dessa motståndsmän i Irak är att Iran stödjer Hizbollah och Hamas som ligger hundratals mil från Iran medan de skiter i att ens stödja motståndsmännen i Irak och Afghanistan med bara ORD! Ohc kolla på en karta. Iran kan om de vill stödja motståndsmännen i Afghanistan och Irak mycket lättare än i Libanon och Palestina. Afghanistan och Irak gränsar till Iran för Guds skull!! Om Al-qaida nu sagt att de ska starta krig mot Iran så chockerar det inte mig faktiskt. Iran såg ju till att USA klarade sig bra i Irak. Iran är förrädare i Al-qaidas ögon ju.

Iyad sa...

Sedan har inte Al-qaida hotat bara Iran. De har hotat många arabiska ledare också. Speciellt de ledare som även du och jag håller med om är förrädare.

Anonym sa...

Iyad tro mig, med Sionisternas nya regering kan allt hända. Dem har redan sagt att dem planerar att attackera Iran fast väntar bara på godkännande av Usa. Det var oerhört nära att Israel och bush administrationen skulle attackerat Irans kärvanläggningar under slutet av 2008. Båda var förberedda men Bush valde att inte anfalla Iran eftersom han redan hade skulder från Irakkriget och dessutom så skulle han få enormt mycket kritik om han valde detta.
Har ni förresten sett hur Usa försöker få andra länder (Ryssland) att bryta relationerna med Iran ? Man vill bara skratta när man läste för ett tag sedan att Usa hade skickat ett förslag till Ryssland angående Iran.

1. Bryt Relationerna med Iran så tar vi bort Missilbaserna i Europa.

Det där är inget annat än Utpressning, dem vill ha stödet från omvärlden helt enkelt.

Det jag tänker mest på är vad Obama egentligen vill ? är han en ond president eller bara en bra vanlig president ? Kommer han vara sämre eller bättre än George Bush ?

Ibrahim sa...

Visst hjälpte Iran USA. Det var innan Bush började hota Iran. Sen dess har Iran vägrat hjälpa USA. USA och Iran hade en sak gemensamt, de ville få bort Saddam Hussein. Men där är det stopp. USA vill plundra, och Iran vill bara vara i fred. Al-Qaida ser oss alla muslimer som förrädare. De har sin egen tolkning av Koranen, och faktum är att de beter sig som sionisterna gör.

Iyad sa...

Ibrahim...

Iran har legat i konflikt med USA redan innan Bush. Att Bush hotade gör inte konflikten mellan de båda länderna till någon nyhet.
Sedan om de är i konflikt eller inte. Man stödjer inte en sådan attack. Med andra ord kan Iran svika oss muslimer sålänge de har goda relationer med västvärlden.

Iyad sa...

Ja Israel tänkte anfalla Iran sägs det. De gjorde aldrig det eftersom USA inte gav de grönt ljus. Faktum är att ett krig mot Iran skulle leda till rena helvetet i Mellanöstern. Dels har Irak förbjudit någon att anfalla något annat land från deras territorium. Sedan hindrade ekonomin allting. Israel ville tillslut ha ett "lättare" och mindre utmanande krig innan det israeliska valet. Därför attackerade de Hamas istället. De trodde de skulle vinna snabbt för att sedan öka i popularitet bland israelerna och vinna valet. Det blev tvärtom.
Just nu kommer Israel inte anfalla Iran på kort tid. Om det ens kommer hända så kommer det dröja minst flera månader tills dess.

Ibrahim sa...

Iran har flera gånger försökt komma överens med USA. Dessutom ville Iran bli av med Saddam Hussein och talibanerna, och det visste Bushadministrationen.

Iyad sa...

Exakt Ibrahim. Alltså jag vet att du är shia- muslim och jag menar ingenting illa mot just shia- muslimer. Men låt oss vara ärliga nu Ibrahim och objektiva och sluta försvara vad som är fel. Iran har bara emot talibanerna eftersom de är sunni- muslimer. De hade emot Saddam för att de såklart krigat med de tidigare men också för att Saddam var sunni- muslim. Jag säger inte att alla shia- muslimer är pro- amerikaner. Inte heller är alla sunni muslimska ledare perfekta. Men de ledarna som klassas som "sunni- muslimer" är inte ens religiösa. Till skillnad från Iran som faktiskt är ett religiöst land med religiösa ledare.

Ibrahim sa...

Jag tror inte att extremisterna bryr sig ett dugg om vilken religion folk tillhör. Shiia, sunni. Spelar ingen roll. Terroristerna tar båda sidor så att kriget aldrig ska ta slut.

Anonym sa...

Iyad det existerar också sånt inom sunnivärlden. Båda avskyr varandra egentligen.

Jag är Muslim , följer Sunna och koranen. det är det enda man egentligen behöver följa :)

Har ni hört talas om Ahmadiyya ?

riktiga vileledna idioter som tror dem är muslimer .

Iyad sa...

Sedan finns det de som hävdar att Iran står för en del elände i Irak bara för att det ska ta längre tid för USA/Israel att attackera Iran, om det nu kommer hända. Men vem vet.

Ibrahim sa...

Iran vill ju att USA ska misslyckas i Irak, men inte att de stannar där i 100 år.