Politik och mellanöstern: Tre män gripna i Libanon

25 april 2009

Tre män gripna i Libanon

Enligt källor greps tre män i Sidon, södra Libanon, misstänkta för samröre med israeliska Mossad under lördagen. En av männen är kusin till en tillträdande ledare till terrororganisationen Fatah al-Islam, som belägrade Nahr al-Bared sommaren 2007. Mossad är den största israeliska underrättelseorganisationen, och använder sig av samma metoder som exempelvis al-Qaida. Bilbombningar och avrättningar är vad Mossad ägnar sin tid åt. Det finns starka indikationer på att både Mossad och CIA ligger bakom samtliga bilbombningar och övriga terrorattentat i Libanon sedan 2005, direkt såväl som indirekt.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=83178&language=en

6 kommentarer:

Iyad sa...

Iran lägger skulden på Israel och USA för de blodiga dåden i Irak. De har rätt. Samma sak i Libanon.

Ibrahim sa...

Japp. Det har varit relativt lungt i Irak de senaste månaderna. Sen plötsligt mördas fler än 150 människor under två dagar...

Iyad sa...

Man blir helt förvirrad. Attacken var mot shiitiska pilgrimer. Meningen med attacken var att blossa upp strider mellan sunniter och shiiter. Vi har genomskådat deras politik. Vi går inte på det längre. Det är dags att den muslimska världen enas, inte splittras som USA och Israel vill.

Ibrahim sa...

Amerikanerna var säkert tvungna att göra något dumt för att kunna legitimera Clintons besök. Man kan inte längre åka till Irak och snacka om att demokratisera landet när allting går åt pipan trots att det blir allt lugnare. Dessutom har vissa elitpolitiker i USA svårt att acceptera USA:s nya förhållningssätt gentemot Iran. De vill ha krig, inte fred.

Iyad sa...

Självklart vill de ha krig. De tillåter inte ett land i Mellanöstern som är starkare eller mer utvecklat än Israel. Men de kommer misslyckas.

Ibrahim sa...

Så, det sägs att 2009 är ett svart år för mänskligheten. Finns det en risk att Israel och USA anfaller Iran i år? Det är väldigt många saker som är på gång just nu.