Politik och mellanöstern: Den kapade världen och kampen för att få leva i frihet

21 april 2009

Den kapade världen och kampen för att få leva i frihet

Jag brukar minnas av mina besök i Libanon. Jag har varit i södra delen av Libanon mångar gånger, och har sett utvecklingen från tidiga 90-talet till idag. När jag var riktigt ung omgärdades området av sönderbombade hus och tungt beväpnade män, de allra flesta från Hizbollah och israeliska armén. Ofta fick man se israeliska flygplan och helikoptrar flyga runtomkring. Ockupationen av Libanon hade förvandlats från en jakt på PLO till att lägga beslag på Libanon. År 1987 skrev Libanon och Israel ett avtal som gav israelerna suveränitet över Libanon. Avtalet höll som tur bara i några veckor. Det var Hizbollah som stoppade dekonstruktionen av Libanon som en stat.

Sommaren 2003 åkte jag och familjen till en by precis vid gränsen mellan Libanon och Palestina. Jag stod bara 2 meter från staketet och såg Palestina, eller vad vissa gärna kallar Israel. Vilka var det som gav mig den möjligheten? Var det FN? Var det USA...eller EU? Nej, det var Hizbollah. Med hjälp från Iran och andra organisationer.

Vad vissa kallar "mellanösterns enda demokratiska stat" kallar andra "världens värsta terrorregim". Hur kan det vara så olika? Varför är det så? De som tycker att Israel är en demokrati är de som aldrig sett IAF eller IDF spränga människor upp i luften. Eller så har de sett det, men vägrar erkänna vad de sett. Vi lever ju i ett informationssamhälle. Folk måste väl ha koll på vad som händer i mellanöstern.

I maj 2000, efter 18 år av israelisk offensiv mot Libanon gav israelerna upp. Jakten på PLO resulterade i en organisation som 6 år senare visade sig vara militärt överlägsen Israel. Israel, som många araber varit rädsla för, har visat sig vara ett "Spindelväv" (citat - Sayyed Hassan Nasrallah). Den fruktade spindeln är egentligen lätt att besegra, vilket Hizbollah visade världen 2 gånger.

"Jakten på PLO" var självklart bara ett sätt att lura folk. "Vi ska jaga terrorister" hette det. George W. Bush provade det också, och det fungerade utmärkt...men bara i några få år. Terrorister är israelerna själva i arabernas ögon. Det är alltid israeler som spränger hus och massakrerar civila människor. Det är alltid Israel som spelar offer hos FN, trots att de begått brott mot de mänskliga rättigheterna. Men det vägrar vissa människor erkänna. För dem är Israel fortfarande "mellanösterns enda demokrati". Trots ockupationen. Trots murbygget. Trots oräkneliga brott mot internationella lagar.

Vi lever i informationssamhället, det sa jag alldeles nyss. Men jag har fel. För vi lever sannerligen i ett desinformationssamhälle. Det måste ju vara så. För hur kan människor, år 2009, stötta världens värsta terrorregim? Det som kan gå på nerverna är att särskilt västvärlden, demokratins grundare, stöttar den apartheidstaten som förstört så många människors liv. Men det är ju inte bara erkända demokratier som gör det. Israels bästa polare hemma i mellanöstern är ju Egypten och Saudi Arabien. Saudi Arabiens politiska status vill man gärna hålla borta från allmänheten, då USA är beroende av landets olja. Men Iran...Iran får man hacka på. För Iran, de bygger egna industrier...och sen hjälper de Hizbollah och Hamas. Hizbollah har slagit sönder Spindeln 2 gånger. Hamas är på väg att göra det. Och hur ofta snackar massmedierna om avrättningar i Saudi Arabien?...

Att västvärlden har samma relation till Israel som en prostituerad har till en hallick vet nog de flesta. Israel beter sig som en alkoholiserad hallick som dagligen misshandlar sina "anställda" prostituerade, och västvärlden bara älskar att vara i den situationen. Israel är ju anledningen till varför många hatar USA, sägs det. Det finns en mening i det, trots att det finns många fler anledningar till varför många hatar USA.

Många kristna i USA propagerar för Israel. De flesta AIPAC-medlemmarna är kristna. Men varför är det så? Israel har ju i princip utrotat den kristna palestinska befolkningen. Israelerna har bränt ner majoriteten av kyrkorna i Palestina. Det finns ju knappt kristna kvar i Palestina. Varför stöttar så många kristna Israel då? Kanske vill någon svara på den frågan...
Jag tror att kristna gör det för att de väntar på Jesus återuppkomst. Man tror att Jesus kommer att komma tillbaka när Israel blir den dominerande nationen i världen. Att tusentals kristna palestinier får sätta livet till bryr man sig inte om.

Det är den dubbelmoral jag försöker komma fram till. För den är ju tydlig och otydlig samtidigt. Många tänker inte på det, trots att den lyser lika stark som vår sol. Det är ju också den dubbelmoral Ahmadenijad försökte påvisa igår. Men då blev en del galna och sprang ut. Tänk att dubbelmoral kan svida så mycket!

Många läsare kanske har fått bilden av att jag är arg. Men så är det inte. Jag är inte arg. Jag tycker bara synd om de som verkligen älskar demokrati och frihet. Jag tycker synd om de människor som byggt upp de demokratiska länderna, som just nu kapas av sionister. Sionisterna har kapat "demokrati-flygplanet", och de drar sig inte för att krascha planet i en byggnad bara för att få lägga skulden på Iran. Jag tycker att det är synd att så många experter och politiker fortsätter att propagera för Israel trots att folk börjar inse att Israel är roten till alla problem. Folk har inte glömt bort massakern i Gaza-remsan i vintras. Folk har inte glömt bort kriget i Libanon. Folk har inte glömt bort Qana 1996 och 2006. Folk har inte glömt bort Sabra och Shatila. Folk har inte glömt bort 1967, och folk har inte glömt bort 1948.

Man förstår varför delegaterna var så rädda för Ahmadenijad. De visste att de skulle grillas. De visste att Ahmadenijad inte har glömt bort Israels brott, men som Egypten och Saudi Arabien gjort. Det här kanske låter optimistiskt bland de som tror på fred. Men jag tror inte att vi får någon fred inom de kommande åren. Tvärtom, vi är i krig. Och kriget kommer att hålla på så länge sionisterna inte ger upp. Men det kommer de att göra en vacker dag. Fram tills dess lär vi se fler krig i mellanöstern, fler urartade FN-möten och många fler försök från sionisternas sida att vända turen tillbaka, den turen som kan jämföras med 1967 års segrar.

I framtiden kommer vi se fler segrar i likhet med kriget mellan Libanon och Israel 2006. Men i de framtida krigen är det Palestinas mark som kommer att vittna strider. Palestina kommer att befrias från dessa fanatiker, och då sätter vi punkt för den allra sista fascistiska ideologins existens. De som tror på demokrati och frihet kommer att göra det, för det är vad palestinierna och alla fria män och kvinnor tror på; Demokrati och Frihet.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=82574&language=en

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=82507&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=82533&language=en


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2760503.svd

http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-konferensen-om-rasism-urartade-i-praktskandal-1.847993

4 kommentarer:

Per sa...

Jag är så trött på Israels förehavanden. Nästan så trött att jag kan lägga en röst på Irans president. Israel ÄR ju rasistiska, så vad är problemet? Att någon (några) pekar på hur det ligger till istället för att stilla genom tigande ge Israel sitt medhåll, eller att det råkar vara en muslimsk president som vågar trotsa det som Europas politiker inte ens törs tänka?

Iyad sa...

Jag ser inte Saudi-arabien som någon ögontjänare till Israel. Men ögontjänare och rädda för USA är dem. Annars hade Saudi-arabien erkänt Israel och haft bra relationer med Israel som Egypten och Jordanien har. Men Saudi-arabien vägrar faktiskt erkänna Israel, vilket är bra.
Anledningen till att de inte höjer rösten mot Israel är rädslan från USA, inte Israel själva.
Så om vi ska vara lite petiga så är det inte Israel de rövslickar utan USA. Feghet och fjäsk är problemet med våra ledare idag. Mycket stort problem.

Anonym sa...

Per, du har helt rätt faktiskt :)

Second Opinion sa...

Jan Eliasson, före detta ordförande i FN:s generalförsamling, kritiserar EU-delegaternas uttåg i en intervju med Second Opinion. "Jag har aldrig varit med om en sådan sak under min tid på FN," säger han och kritiserar att medierna inte problematiserat frågan mer. Läs artikeln på www.second-opinion.se, lyft den gärna och skriv egna inlägg.
MVH Second Opinions redaktion