Politik och mellanöstern: Sverige bojkottar anti-rasism konferens?

18 april 2009

Sverige bojkottar anti-rasism konferens?

Tidigare valde Kanada och Italien att bojkotta Durban II. USA överväger också att bojkotta konferensen. Därför väljer också Sverige att bojkotta den. Nu blir jag väldig intresserad och vill gärna läsa rapporterna från Durban I och Durban II, med tanke på att demokratiska länder bojkottar en anti-rasism konferens medan diktaturerna gärna ställer upp.

USA, Kanada, Italien och även Israel motiverar sin negativa inställning med att Durban II förespråkar anti-semitism. Nu vet vi att FN har börjat begå många misstag, men varför skulle FN tillåta sånt?

Det är väldigt lätt att skylla på anti-semitism. Vad jag hört från många olika källor är att Durban II:s första rapport kritiserade Israel väldigt mycket. USA krävde då en omrevidering av rapporten, självklart till Israels fördel. Obama krävde att Israel togs bort helt och hållet, vilket man inte kunde göra helt enkelt. Som Nyamko Sabuni säger att förhandlingarna "bli[vit] konstruktiva och rätt så bra" (Obama sa också så), men att det också "inte räcker".

Handlar kritiken mot Durban II således om verklig anti-semitism, eller tänker land efter land i västvärlden falla p.g.a. kritiken mot den israeliska apartheidstaten? En anti-rasism konferens borde givetvis inte stötta anti-semitism, och för mig är det väldigt svårt att tro att något sådant skulle stöttas i Durban II:s rapporter. Sen kriget (läs massakern) i Gaza-remsan har kritiken mot Israel översvämmat. Inte konstigt, de ansvariga begick grova krigsbrott. Det finns de som påstår att kritiken mot Durban II därmed har med att Israel försöker försvåra för Israel-kritikerna. Den mäktigaste lobbygruppen i världen, AIPAC har delvis lyckats få USA att ta avstånd från Durban II, och än idag trycker AIPAC på för att få Obama att helt ta avstånd från konferensen.

Sionistiska lobbygrupper, som AIPAC, finns i princip i hela västvärlden. Här i Sverige har vi exempelvis Livets ord. Under och efter kriget i Gaza-remsan skrev jag mycket om hur desperata sionisterna är. Sionisterna har insett att de håller på att få världen emot sig. Det är då inte konstigt att de försöker slå ner en konferens som kritiserar Israel. Med enbart diktaturer på konferensen kan sionisterna därmed klistra ihop anti-semitism med anti-sionism. Sionisterna är väldigt duktiga på att göra det, vilket är varför Israel överlevt så länge. Nazityskland existerade bara i 12 år (om man räknar med att Nazityskland grundades 1933). Nazisterna hade ganska mycket stöd tills folk insåg att nazisterna är bara en bunt idioter. Sionisterna vill inte att folk inser att även sionister är en bunt idioter.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/sverige-bojkottar-fn-konferens-om-rasism-1.846969

4 kommentarer:

Max sa...

Det är helt rätt att Sverige bojkottar arabisk rasism och antisemitism genom att vägra ställa upp på dera demonisering av Mellanösterns enda demokrati, och mot det judiska folket som helhet (vilket var vad som hände vid förra konferensen, och den här konferensen, ledd av ran och Libyen, hänvisar i dokumenten till den förra konferensen).

Arabvärldens rasism är vida spridd i deras samhällen. Och de försöker också skydda sin religion, islam, från kritik som den barbariska ideologi den har utvecklats till (islamism). Självklart ska vi i Sverige stödja fortsatt fördömande av islamismen och dess barbari, samt arabvärldens hat.

Ibrahim sa...

Man måste verkligen leva på en helt annan planet, om man tror att Israel är en demokrati. Kanske lever man i en helt annan galax.

Det finns inget som heter islamism, kanske anti-islamism. Folk brukar ju gnälla på muslimer, och kallar dem terrorister. Så anti-islamism finns. Men vad är islamism? Finns så många tolkningar och definitioner.

På 70-talet såg man Europas som primitiva. Vad som krävdes för att vända på myntet mot arabländerna vet jag inte riktigt. Visserligen har USA sprängt saker i luften i många arabländer. Krig, elände, terrorism. Det är araber som får skulden för krig och terror som USA finansierat, och finansierar.

Rasism? Har du glömt bort Hitler? Stalin? KKK? Jyllands-posten? Gert Wildeers? Kanske har du inte hört talas om Sverigedemokraterna ännu...

Det är väldigt lätt att skylla ifrån sig. Det är bara att fråga dina föräldrar hur det var under Sovjetunionens tid. Det var så lätt att skylla på kommunister då, lika lätt som det är att skylla på araber och muslimer idag. Nej nej, det är okej för israeler att bränna ner hundratals byar och städer. Det är okej för israelerna att spränga sönder tusentals människor i luften. De försvarar bara sig (i ett land de ockuperar). Men när araber och muslimer tar till vapen, då är de terrorister.

Jag har sen länge tappat förtroendet för FN. Men när det "demokratiska" väst börjar bojkotta en anti-rasism konferens, då blir jag orolig. Hur ska jag förklara för mina barn om en sådär 10-15 år att demokratiska länder sket i de mänskliga rättigheterna?

Unknown sa...

Ibrahim:

Fast du ordbajsar mest nu. Jyllands-posten i samma mening som Hitler? Med anhängare som dig så behöver inte muslimer några fiender.

Ibrahim sa...

Vad jag försökte komma till är att Europa själv har många fanatiker som springer lösa. Varför klaga på araber och muslimer då?