Politik och mellanöstern: Demokratiska länder bojkottar anti-rasism konferens

15 april 2009

Demokratiska länder bojkottar anti-rasism konferens

När man för några månader sen kritiserade Israel i en rapport i samband med planeringen av den kommande konferensen gick Israel och USA upp i taket. "Oacceptabelt" tyckte Vita huset samtidigt som politikerna lyfte tummen upp till AIPAC:. Det är ju det här det handlar om, Israel.

Vita huset krävde då en omrevidering av rapporten, vilket man sen gjorde. Men man är fortfarande missnöjd, trots att Israel inte får kritik längre. Kanada och Italien har valt att bojkotta konferensen, och som det ser ut lär USA också göra det. Förutom de länderna har även israelerna valt att bojkotta konferensen. Annars vore det dubbelmoraliskt med en rasistisk stat på en sådan konferens.

Det känns rätt så konstigt med tre demokratiska länders vägran att delta i en anti-rasistisk konferens. Om demokratiska länder beter sig så, vilka ska då ställa upp i kampen mot rasismen? Jag har ingen lust att höra klagomål på att diktaturer slåss mot rasism bara för att några pro-sionistiska politiker klubbade ner ett antal demokratiska länder...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=81698&language=en

1 kommentar:

Friskytten sa...

Det finns krafter som kämpar för att den planerade anti-rasistkonferensen ska fördöma "kränkning av religion" (man nämner märkligt nog bara islam i texten). FN:s råd för mänskliga rättigheter har redan antagit en sådan resolution, vilket var möjligt eftersom de flesta som sitter i detta råd representerar diktaturer utan mänskliga rättigheter.

Det är naturligtvis fruktansvärt att ett FN-organ nu har agerat mot yttrandefrihet. Man kan naturligtvis fråga sig om det bästa är att bojkotta konferensen som ytterligare vill stadfästa detta "kränkningsförbud" eller om man ska vara där och arbeta mot det.

friskytten.blogg.se