Politik och mellanöstern: Sayyed Khamenei anklagar USA och Israel

26 april 2009

Sayyed Khamenei anklagar USA och Israel

Under veckan genomfördes fler attentat mot civila människor i Irak, där fler än 150 mördades, däribland flera iranier. Sayyed Khamenei, Irans högsta ledare, anklagar nu USA och Israel för att ligga bakom terrordåden.

Det har blivit lugnare i Irak på senare tid. När säkerheten blivit bättre har man ställt krav på ett amerikanskt uttåg. Så, för de som vill stanna kvar i Irak kommer attentaten på en lämplig tidpunkt. Det finns de som anser att det är USA och Israel som ligger bakom samtliga terrordåd mot civila i Irak, detta främst för att al-Qaida egentligen inte skulle vilja mörda civila.

Nu är det möjligt att USA och Israel omorganiserade al-Qaida i syfte för att genomföra "falsk flagg"-operationer, där man genomför attentat i andras namn för att kunna lägga skulden på dem. Alla attentat mot civila har bara gynnat de som vill stanna kvar i Irak. Det ger Vita huset en ursäkt för att stanna kvar, särskilt när de snackar om att införa demokrati i Irak vilket de fördummade folkmassorna verkligen tror på.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=83173&language=en


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/04/200942410488364323.html

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tragiskt :(

Jag har just fått imformation om att Usa kommer invadera pakistan för att skydda oljeledningen från kaspiskahavet. Inte konstigt att Obama valde att skicka fler soldater till Afghanistan. Nu håller dem på att lura omvärlden om att Talibanerna håller på att få tillgång till Kärnvapnen och att dem nu kommer allt närmare Islamabad. Pakistans regering har också sagt att inget land får invadera Pakistan även om dem samarbetar med Usa. Ibb3 vad tror du ?

Obama = Krigsmänniska ?

Ibrahim sa...

Bush planerade år 2001 att invadera 7 länder under en 5 års period. Jag är ganska säker på att Pakistan är en av de länderna. När talibanerna styrde i Afghanistan ville de inget att göra med Islamabad. Att de nu ändrat sig är förvånande. Jag vet inte riktigt vad som pågår, men jag misstänker att de splittrats. Medan en del av de vill fortsätta kampen mot USA i Aghanistan har resten valt att samarbeta med USA och skapa instabilitet i Kashmir-regionen.

Jag misstänkte redan för länge sen att USA ville dra in Indien i kampanjen mot den muslimska världen. Bush donerade faktiskt kärnteknologi till Indien, troligen för att köpa lojalitet. Nu skapar man instabilitet runt om Islamabad för att skapa en ny front i kriget mot Islam.

Sen får man inte glömma attentaten i Bombay förra året. Terroristerna var pakistanier och troligen lojala till Musharraf, som är en USA-vän. Indien har hamnat i samma situation som Libanon för några år sen, och styckas just nu av USA och Israel.

Iyad sa...

Kan ligga något i det du säger. Att de vill ha fler soldater i Afghanistan för att sedan därifrån kunna attackera Pakistan. Pakistans president har ju flertal gånger bett om hjälp från omvärlden att bekämpa "terrorismen" i Pakistan. Men vet faktiskt inte. Kanske planerar dem att attackera Iran och använda Pakistans mark för att nå dit. Ta en titt på en karta:

http://www.armedforcesjournal.com/xml/2006/06/images/afj.peters_map_before.JPG


Om USA finns i både Irak, Afghanistan och Pakistan så kan de attackera Iran från flera fronter. Sedan är Pakistan lite bättre för USA. Där har de både kust och landområden som gränsar till Iran. Rent strategiskt så tror jag det är bättre. Men jag är ingen expert på detta.
Antingen är det som ni säger att de överdriver med att talibanerna får mer kontroll över Pakistan för att ha anledning att attackera landet eller så är det verkligen så att de får mer kontroll och så vill de bekämpa talibanerna. För att om det nu bara är överdrift så bör de inte vara så rädda över oljeledningar. För Pakistan är ju en USA-vän så de kan "kontrollera" ledningarna utan att finnas i Pakistan...

Ibrahim sa...

Pakistan kan vara en tillfällig lösning på sionisternas problem. Iran kan man inte längre anfalla.

Anonym sa...

Usa kommer inte anfalla Iran men Israel kommer anfalla Iran.