Politik och mellanöstern: Rasisternas land

08 april 2009

Rasisternas land

Tänkte först skriva två separata inlägg, men tänkte att det räcker med ett inlägg.

FN valde att låta Israel vara med och styra i UN Habitat Committee, vilket Hizbollah kritiserade. Hizbollah menar att FN och EU försöker få Israel att framstå som en bra och fredfull nation efter kriget, eller snarare massakern, i Gaza-remsan för 3 månader sen. Habitat Committee är ett organ som jobbar för att utveckla städer och boende, vilket högst sannolikt upplevs som ironiskt av alla nu när Israel får styra, särskilt när israelerna just nu aktivt demolerar hus i östra Jerusalem för att bygga illegala bosättningar. Det är som att kalla Usama Bin Ladin, eller George W Bush för en fredlig person. Det är en bra jämförelse...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=80853&language=en


Något annat som jag vill skriva om är en butik i Tel-Aviv. Det är inte vilken butik som helst, utan en butik som säljer kläder med olika tryck och motiv. Det är inga bilder som en demokratisk stat skulle kunna acceptera, då dessa bilder är bara beklagliga. Förhoppningsvis börjar folk inse hur rasistiska israelerna är. Okej, vi bör inte generalisera israelerna. Men när majoriteten av dessa röstar fram erkända terrorister och anser att det är okej med apartheid är det rätt svårt att låta bli att generalisera. Alla israeliska medborgare (exkluderat palestinierna) bor ju ändå i ett land som de ockuperar.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=80948&language=en

10 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ibrahim sa...

Ju mer förtryck folk upplever, desto svårare blir det för diktaturerna att behålla makten. Tydligen räckte det inte med massakern i Gaza-remsan för att fälla Egypten och Saudi Arabien, men jag tror att något händer i nästa krig, vilket är jättesnart med tanke på att israelerna tänker ha en krigsövning inom två månader. Alltså planerar de ett krig till början av 2010. Den insamlade data från övningen måste ju också vara ny och inte föråldrad.

Jag tror att det kommer att vara lugnt fram tills dess, men vi får se. Kanske händer något som man inte förväntar sig ska hända.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ibrahim sa...

Israel har ingen chans. Hizbollah har återhämtat sig sen kriget sommaren 2006. T.o.m. israelerna själva bedömer att Hizbollah är 3-5 ggr starkare än för 3 år sen. Israel däremot, har knappt återhämtat sig. Israel har ungefär 70% av kapaciteten jämfört med strax innan senaste kriget.

Utöver det är Libanon enad idag. År 2006 vägrade alla grupper att hjälpa Hizbollah direkt. Tvärtom många, inklusive självaste premiärministern, hjälpte Israel under kriget. De här gången är Libanon enad. I det kommande kriget kommer libaneserna invadera ockuperade Palestina, det är jag 100% säker på. Hizbollah har hundratals luftvärnsmissiler. Alltså kommer Israel inte våga att riskera förlora sitt flygvapen, det sista de har kvar idag...

Israel använde "mini-atombomber" i Libanon 2006, sådana utvecklade bunker-busters. De använde högst sannolikt sådana i senaste kriget i Gaza-remsan också. Men Israel kommer aldrig att använda kärnvapen, skulle innebära slutet på Israel. Tänk dig all kritik...

Obama kommer att tvingas följa neokonservatisternas order, det är ju därför han blev "godkänd" av den amerikanska eliten.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ibrahim sa...

Det är politisk självmord att använda kärnvapen. Den som gör det, kommer att utsättas för mycket kritik. Redan nu kritiseras Israel så mycket. Vad händer om de använder kärnvapen? EU och USA kan tvingas sluta stötta Israel ekonomiskt. Asien kanske väljer att avbryta stödet till Israel. Israel kommer att behandlas som Nord Korea. Men sionisterna kommer definitivt använda mini-atombomber, som fungerar nästan som konventionella bomber. Nästan ingen radioaktivitet heller.

Hizbollah har mycket mer avancerade vapen nu. De håller på att gå från katjusha till större och kraftigare missiler. De har dessutom luftvärnsmissiler. De har nu omkring 3 ggr fler raketer än före kriget 2006.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ibrahim sa...

Nej, det är bunker busters. Det är missiler som innehåller två bomber, där den första används för att gräva sig igenom betong, berg och lera, och den andra för att spränga bort målet.
USA utvecklade en metod för att använda förbrukad uranium och plutonium för att göra dessa missiler kraftfullare. Nu har även Israel sådana.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ibrahim sa...

Japp. Jag tror att just den missilen är av äldre modell. USA har satsat mycket på sånt nu när Iran bygger centrifuger under marken.