Politik och mellanöstern: När konspirationsteorier blir verklighet

14 april 2009

När konspirationsteorier blir verklighet

Egentligen finns det inte mycket att säga om Acta-avtalet. Ingen gillar det. Eller jo, kanske maktgalna typer i Washington D.C och Bryssel.

När jag först hörde talas om Illuminati/frimasoniter/frimurare trodde jag att det var skitsnack. Sådana människor kan inte existera, tänkte jag i början. Men intresset för konspirationsteorierna tog över, och jag började titta på olika "dokumentärfilmer" gjorda av privatpersoner som vill upplysa andra människor. Några av teorierna är att 11:e september attacken genomfördes av just dessa maktgalningar som gömmer sig bakom en tjock gardin av massmedias ignorans.

Det kan ibland låta galet att tro på dessa konspirationsteorier, men har man någorlunda koll på fysikens lagar och de bevis som finns, inser man att verkligheten är mycket mer än bara al-Qaida. Ett exempel är att man mätte upp temperaturer på över 2000 grader celsius under all bråte i Ground zero, sex veckor efter attacken. Fotogen (bränsle i flygplan) brinner på temperaturer runt 800 grader.

Något annat jag uppmärksammat på senare tid är FEMA:s aktivitet. För tillfället bygger de massiva koncentrationsläger i USA. Vissa börjar varna om undantagstillstånd. Det sägs att omkring 100 miljoner amerikaner äger vapen. Alla vet ju hur mycket amerikanerna kämpar för att behålla rätten att äga vapen. Många är dock rädda att Barack Obama tänker lagstifta bort den rättigheten, och därmed avväpna den amerikanska befolkningen. En avväpnad befolkning är ju mycket lättare att kontrollera.

Hur påverkar Acta-avtalet oss, vanliga medborgare? Är det verkligen tänkbart att låta myndigheter rota i våra datorer, mp3-spelare och mobiltelefoner? Var tog demokratitänkandet vägen?
Det som skrämmer mig mest är de stora företagens försök att kontrollera oss mer. Jag har hört talas om mp3-filer som kan användas ett fåtal gånger, alltså att man kan lyssna på dessa låtar exempelvis 10 gånger innan de förstörs...vilket tvingar oss att köpa samma låtar igen för att lyssna på de 10 gånger till.

Tänk om man tog upp det här under den franska revolutionen. Vad hade hänt? Jag vet. Man hade hängt de som förespråkade ett sådant system. Men vi, idag, ska bara sitta där och acceptera alla nya lagar. Anledningen är givetvis hotet från 2000-talets pirater. Dessa pirater säljer billiga kopior, som ofta liknar originalen. Men vi köper kopiorna för att vi inte har råd med dyra produkter. Vi bombas av reklam, som vi bara måste exponeras av för att vi måste göra oss av med våra pengar. Men när vi väljer att köpa billiga produkter är vi plötsligt kriminella.

Det intressanta med Acta-avtalet är att vi då kan skylla ifrån oss för att vi köpt kopior till full pris. Piraterna kan ju höja priserna på sina produkter, när vi inte längre vågar köpa billiga kopior. Piraterna kommer alltså bli allt rikare och därmed mäktigare. Motsatt effekt, någon?

Vad som pågår i Europa är vad jag kallar en "dedemokratiseringsprocess". Vi går åt motsatt håll. Politikerna skrämmer oss för terrorister och kriminella, trots att terrorismen och kriminaliteten finansieras av samma maktgalningar i syfte för att uppnå sina diktatursplaner. De ger oss ett problem och sen en lösning. Samma sak hände med USA hösten 2001. De fick plötsligt ett problem, och lösningen på problemet var återigen kolonisera den muslimska världen. En till lösning var Patriot Act-lagen, som då gav George W. Bush diktatursbefogenheter, och som Barack Obama nu också har.

Kanske är man bara rädd för att industrierna i Asien, mellanöstern och Afrika växer. Det sägs att man uppfann aids-viruset i rädsla för den växande afrikanska befolkningen. Då är det väl inte konstigt att de vill hindra oss att ta in dessa konkurrerande produkter i västvärlden.

http://dn.se/fordjupning/europa2009/regler-for-internet-blir-fraga-for-acta-avtalet-1.839975


http://www.youtube.com/watch?v=BORFpWfAB5M

Inga kommentarer: