Politik och mellanöstern: Ahmadinejad: "Sionisterna vill utplåna civilisationerna i mellanöstern"

11 oktober 2009

Ahmadinejad: "Sionisterna vill utplåna civilisationerna i mellanöstern"

Nu har även president Ahmadinejad kommenterat situationen vid al-Aqsa moskén. Israelerna har grävt precis under moskén i flera år, och många muslimer anklagar nu Israel för att vilja förstöra moskén. Vid flera tillfällen har palestinier drabbat samman med sionister i området vid moskén. Flera människor har skadats.

Ahmadinejad säger att sionisterna vill utplåna alla civilisationer i mellanöstern, och bygga sin nation på ruinerna. Det stämmer faktiskt. Israel har fört krig mot samtliga länder i regionen och vid flera tillfällen byggt upp terrorceller i andra länder. Israel spelar ett väldigt farligt spel. Om al-Aqsa moskén skadas kommer Israel få hela den muslimska världen emot sig. Inte ens Saudi Arabien och Hosni Mubarak kan komma undan i så fall.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=106522&language=en

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, israelerna gräver inte under Al-Aqsamoskén.

Däremot använder araberna buldozers och schaktmasiner under Tempelberget, där rester av judiska helgedomar finns.

Men om palestinierna vill förlora en tredje intifada precis som de förlorat de tidigare så är de välkomna. Vare gång blir det minre och mindre land för dem kvar att förhandla om. Särskilt i Jerusalem. Arabvåld i jerusalem skulle tydligt visa att det inte finns någon möjlighet att "dela" staden.

De palestinska araberna får ta konsekvenserna av sina beslut, precis som alla andra vuxna människor.

Ibrahim sa...

Visst, som om de extrema sionisterna skulle låta en arab komma i närheten av deras "heliga" områden. Inte en chans, araben skulle skjutas på plats.

Var försiktig med vad du önskar dig. Alla vet att Israels dagar är räknade. Tredje intifadan kan innebära det slutet.

Omar sa...

Israel är mycket nära kollaps.

Ibrahim sa...

Ja exakt. Israels ekonomi har kört i botten p.g.a. finanskrisen. Även före krisen hade man svåra ekonomiska problem. Israel fortsätter spendera pengar som vanligt i tro om att USA och EU kommer att kompensera. Det är en tidsfråga innan Israel kommer att gå i konkurs och kräva jättelån från IMF.

Kulturkritikern sa...

De kommer aldrig att lyckas inshaAllah.
Tack för inlägget broder.

Ibrahim sa...

Inshaillah.
Tack själv, broder. Jag gör bara mitt jobb. :)