Politik och mellanöstern: Sionisterna angriper al-Aqsa moskén igen, västvärlden är tyst

25 oktober 2009

Sionisterna angriper al-Aqsa moskén igen, västvärlden är tyst

På söndagsmorgonen angrep den israeliska polisen den tredje heligaste byggnaden för muslimer, al-Aqsa moskén. Ett hundratals palestinier har stannat i området för att skydda moskén från sionister, men nu har israelerna återigen blossat upp krisen genom att ge sig på oskyldiga människor i området. Totalt skadades 7 personer och 12 greps, samtliga palestinier.

Nu kritiserar även Jordanien sionisternas våld mot oskyldiga människor. De anser att Israels beteende skadar fredsprocessen.

Israel och sionisterna vill riva ner moskén, anser muslimer världen över. Israel påstår att de letar efter forntida objekt, och använder sig av detta argument för att gräva precis under al-Aqsa moskén. För varje dag som går ökar risken för ras, men det bortser sionisterna från. Antagligen, och detta med hög säkerhet, vill de att detta egentligen ska ske.

Västvärlden, som annars gärna uttalar sig i händelser som rör Israel, håller sig för nuvarande tyst. FN har tidigare kritiserat Israels beteende, men verkar inte prioritera konflikten.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=108441&language=en

Inga kommentarer: