Politik och mellanöstern: Gnälliga Israel

14 oktober 2009

Gnälliga Israel

Under natten till igår exploderade en israelisk bomb i byn Teir felsay i södra Libanon när en man försökte desarmera den. Mannen skadades i explosionen.

Pro-sionistiska medier gick ut och påstod att explosionen hade förstört ett helt trevåningshus och dödat fem Hizbollah soldater. Hizbollah nekade till uppgifterna och släppte bilder där explosionen ägde rum, i ett rum på ca 15x7 meter. Väggarna var missfärgade p.g.a. explosionen, men var helt intakta. Dessutom har namnet på den skadade mannen publicerats. Så det finns inget att dölja.

Israel har idag lämnat in ett klagomål till FN p.g.a. olyckan. Israel anser att explosionen är ett brott mot resolution 1701, trots att det var en israelisk raket som exploderade vid ett försök att desarmera den. Det här visar att Israel söker anledningar att klaga på ett land som annars följer FN-resolutionerna till punkt och pricka. Israel har brutit mot resolution 1701 mer än 4.000 gånger sedan den trädde i kraft för tre år sen.

Det här är inte första gången Israel klagar på att deras egna bomber detonerat i Libanon efter kriget. I somras exploderade några granater i ett hus där de försvarats i väntan på att desarmeras av FN:s personal. Ingen skadades, då huset var tomt. Men Israel lämnade in ett klagomål då de tyckte att Hizbollah gömde vapen i det huset. När FN kom till platsen kort efter olyckan visade sig inte finnas några vapen alls i huset, bortsett från de israeliska granaterna som hade detonerat av någon anledning.

Libanon har också lämnat in klagomål om Israels aggressiva beteende. Exempelvis klagade man på Israel efter att den israeliska armén kidnappat en libanesisk man från sin odlingsfält i våras. Dessutom har UNIFIL soldaterna klagat på att israeliska stridsflyg betett sig väldigt aggressiva mot soldaterna. Trots det väljer Israel att ignorera sina egna brott och istället klaga på andra. Det är Israel det. En ockupationsmakt som bara klagar.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128999840521261284.htm

2 kommentarer:

Kulturkritikern sa...

Slutet på Israel på nära inshaAllah. Tack för informationen broder.

Ibrahim sa...

Inshaillah.