Politik och mellanöstern: Israel river ner hus i östra Jerusalem, trots omvärldens kritik

28 oktober 2009

Israel river ner hus i östra Jerusalem, trots omvärldens kritik

För ungefär 5-6 veckor sen träffade premiärminister Netanyahu Barack Obama för att diskutera Israels rivning av palestinska hus i Jerusalem. Då kom de "överens" om att stoppa rivningen i utbyte att USA skärper sanktionerna mot Iran. Jag var kritisk till att man gjorde en så stor grej av deras möte, med tanke på att USA och Israel har samma sorts politik.

Men hur som helst, trots att Israel lovade att stoppa rivningen av hus tillfälligt, har de beslutat att börja göra det redan nu. Man hade kunnat tro att "tillfälligt" var 1 år eller så. Men nja, det var mycket mindre än så...tydligen.

Så. Låt mig göra det här inlägget kort. Israel bryter mot de internationella lagarna igen, och ingen bryr sig. Kanske ingen bryr sig om Hamas skickar iväg några raketer mot Tel-Aviv då...

Israel vill inte ha fred. Om en stat vill ha fred, visar den det. Men israelerna försöker ta al-Aqsa moskén, misshandlar barn på gatorna och river ner hus här och där. Så, gör det enkelt för oss. Ni sionister, erkänn bara att ni inte vill ha fred.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/10/200910282211496109.html

4 kommentarer:

Islamofob sa...

Haha! Det finns inget roligare än när islamister beklagar bristande fredsvilja.

Haha!

Ibrahim sa...

Kul att du finner det roliga i det. Tycker du det är lika kul när Israel inte får som den vill? Då är det kanske istället skitjobbigt med allt och livet?

Islamofob sa...

Byt inte ämne. Du gnällde över att Israel inte vill ha fred med terrorister.

Vakna, min vän, Israel behöver inte araberna. Araberna behöver Israel, och gör kontinuerliga steg för att närma sig Israel utan att förlora sin heder (som är så viktig för muslimerna).

Israel står till förfogande om araberna vill ha fred. Araberna vet var de ska ringa om de vill ha normala relationer.

Tills dess så behöver inte Israel araberna mer än man behöver tandvärk.

Om ni är intresserade av fred så kan ni slå en signal. Då kommer ni att mötas med öppna armar.

Ibrahim sa...

Visst visst, vi alla behöver en terroriststat som sprider död och elände omkring sig...

Seriöst, tror du verkligen det går så bra för Israel? Jag tycker att det är ett under att Israel fortfarande existerar med tanke på hur lättlurade ni sionister är. Nu ljuger så pass mycket att ni tror på era egna lögner.

Det finns ett fåtal araber som vill ha samarbete med Israel, men jag tar inte de på allvar. De läser inga tidningar, vilket förklarar deras okunskap.

Sionisterna vill ha krig, det är just därför de vill river ner Jerusalem och skickar al-Qaida på sina grannländer.