Politik och mellanöstern: Goldstone-rapporten, kampen om rättvisa

04 oktober 2009

Goldstone-rapporten, kampen om rättvisa

För några veckor sen publicerades den så kallade Goldstone-rapporten, en rapport beställd av FN om det senaste kriget mellan Hamas och Israel. I rapporten får båda parter massiv kritik, men av självklara skäl får Israel mer kritik. Det beror på det oproportionerliga våldet som resulterade i att 700 barn, kvinnor och äldre mördades, med avsikt från israelernas sida.

Som det ser ut verkar Hamas ha accepterat kritiken, men både USA och Israel anser att rapporten är "orättvis" och "obalanserad". Amerikanerna och israelerna vet mycket väl hur allvarliga brott staten Israel begått under krigets lopp, men de kan inte tåla kritik i någon form i överhuvudtaget. Dessutom finns det i intresse att förhala dessa ständigt kommande rapporter och man försöker även minska trovärdigheten för dessa rapporter genom att sprida anklagelser runt omkring sig. Richard Goldstone har exempelvis blivit anklagad för att vara antisemit.

För några dagar sen var det dags för många FN-medlemmar att implementera rapporten. Men PA (Palestinian Authority) med Mahmoud Abbas i topp valde att fördröja det. Tragiskt nog valde ett antal arabländer också att göra det. De tyckte att det var för tidigt (!) att bestämma sig. Va? Det var ju för snart gått ett år sen kriget, nej massakern, ägde rum. Många palestinier har reagerat med avsky, och Hamas är inte nöjd med PA:s beslut att vänta. Nu får vi vänta ett halvår, närmare bestämt till mars nästa år. Det här är ju ett perfekt exempel på hur vissa arabländer går USA:s och Israels ärenden.

Samtidigt pågår försök att skapa fred i mellanöstern, och just nu försöker amerikanerna förmedla fram hållbara lösningar mellan palestinierna och israelerna. Amerikanerna ser palestinierna som fienden, då de allierat sig med Israel. Så, självklart ska Israel få fler fördelar av några eventuella avtal, vilket är att de då får behålla det mesta av det de ockuperar. Segregationsmuren som byggs är inte ens uppe på tal. Så, vi får väl bara vänta på hur många fördelar Israel får.

Men som det ser ut som vill Israel inte ha fred, vilket situationen vid al-Aqsa moskén bevisar. Den israeliska polisen hjälpte extremister ta sig in på helig muslimsk mark för att bråka. När palestinierna lyckades bli av med extremisterna, isolerade den israeliska polisen hela området. Det har lett till fördömanden från hela muslimska världen (förutom från al-Qaida och den wahabistiska världen, vilket bevisar att wahabister skiter i muslimernas rättigheter).

Vad som pågår just nu är att västvärlden (som sägs bestå av demokratiska stater som bryr sig om mänskliga rättigheter) aktivt stöttar en terroristregim vars militära doktrin består av en religiösliknande tro på att det är okej att döda alla i vägen. Den här drömmen om en rättvis värld är ju bara vad det är, en dröm. Det är en dröm som hindras av västvärldens ignorans av vad som sker och ett stöd till en stat grundad av europeiska fascister med avsikt att ockupera allt mellan floderna Nilen i Egypten till Eufrat i Irak. Dessa sionister har själva sagt att Libanon, Syrien, Jordanien tillhör Israel. Som ni förstår, ett sådant beteende var tillåtet på 1800-talet, men inte idag.

Många idioter (ja, jag kallar de idioter) klagar på varför araber är negativt inställda till Israel. Nu fattar ni nog varför jag kallar de idioter. Mellanösterns utveckling hindras av terroriststaten Israels fascistiska drömmar och västvärldens dubbelmoraliska politik. Ena dagen ska vi försvara burmesernas rättigheter, andra dagen ska vi spotta palestinier i ansiktet.

Som tröst vet jag åtminstone att världen alltid förändras, och numera har många amerikaner och européer vaknat upp. Om detta fortsätter, vilket jag hoppas, kommer västvärlden tvingas antingen kapa sina band med Israel eller pressa israelerna. Israels ekonomi är helt och hållet beroende av samarbete med väst, så det kommer att vara busenkelt att pressa Israel.

Jag tänker inte sätta min tillit på att väst kommer att fixa allt. Nej, så naiv är jag inte. Jag tror att det finns bara en lösning på det här, och tragiskt nog är det våld. Det här kommer att sluta med att araberna enas mot Israel och avslutar det här en gång för alla. Västvärlden är inkapabel att lösa sina egna problem, och detta beror på fundamentalismen. Västvärldens ledare har bestämt sig för att kriga mot Islam, och de tänker inte ge upp Israel helt enkelt. De försöker alltid med sina fredssamtal och sånt, men alla vet att det aldrig blir nåt. Ockupationen av Palestina har pågått i 61 år. Européerna lyckades bygga om hela Europa på 20 år efter andra världskriget, och ni får erkänna, det var mycket att reparera. Det finns helt enkelt ingen vilja att lösa Palestinafrågan. Tänk om de hade löst problemet, vad hade de gjort då?

Jag brukar säga att det inte finns någon demokrati eller rättvisa. Det är bara politikernas demokrati och rättvisa som gäller. Visst har vi det bättre här än i många länder, men vi lever ändå i en viss ond cirkel där vi är beroende av materialism och konsumtion, som staten kontrollerar. Så, till slut får vi välja att antingen bli sprängda i bitar av ett F-15 flygplan, av några wahabister iklädda bombkläder eller lyda det kommersiella systemet som stöttar vapentillverkare som mördar oskyldiga människor som du är tacksam över att det inte är du.

Israel mördade nästan 1000 oskyldiga människor med avsikt, och USA försöker få oss att tro det var okej för att "de har rätt att försvara sig". Givetvis, det är okej att stjäla ett land och sen hävda sin rätt att försvara sig i det här stulna landet. Jag undrar om invandrare får göra det här i Europa...tänk på det.

Som det ser ut har Israel ännu en gång kommit undan. Tydligen fungerar inte vår värld. Inte konstigt att vissa beväpnar sig, som Hamas. De har ju ändå uppnått resultat. De är mer populära än någonsin.

http://english.aljazeera.net/focus/2009/10/200910475534235872.html


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=105704&language=en

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/10/2009104838609929.html

Inga kommentarer: