Politik och mellanöstern: Katyusha raketer slår ner i ockuperade Palestina, granater slår ner i södra Libanon

27 oktober 2009

Katyusha raketer slår ner i ockuperade Palestina, granater slår ner i södra Libanon

På kvällen slog ett antal katyusha raketer ner i norra ockuperade Palestina. Den israeliska armén valde att skjuta tillbaka, och 7 granater slog ner i byn Houla bara någon kilometer från gränsen. Detta bara några timmar efter Ehud Baraks pr-turné i norra ockuperade Palestina.

Israel gjorde bedömningen att Hizbollah inte ligger bakom attacken, och antog att en palestinsk grupp ligger bakom. Sanningen är att Israel vill ha ett nytt krig, och att al-Qaida återigen är aktiv i Libanon. Troligen försöker al-Qaida försvaga Hizbollah genom att angripa Israel, något som västvärldens massmedier och politiker skulle kunna tugga på i åratal.

Ehud Barak och många andra israeliska politiker har provocerat Libanon genom att hålla aggressiva tal och genom att ha fortsatt låtit den israeliska armén provocera UNIFIL och libanesiska trupper på andra sidan.

Jag ser att Israel kan komma att använda samma argument som när de attackerade Gaza-remsan i vintras. Då tyckte den israeliska regeringen att det var "oacceptabelt" med de raketer och granater som flög in mot israeliska städer från Gaza-remsan. Eftersom Libanon hållit sig till sin del av FN-resolutionerna, och utöver det upplevt en mycket bättre ekonomisk utveckling än Israel, vill israelerna ta revansch. Och som 2007 och 2008 använder de återigen CIA-stödda terrorister för att försöka försvaga Hizbollah.

Många kanske inte förstår vilken desperat situation Israel befinner sig i. I det förra kriget besegrade Hizbollah den israeliska armén. När motivationen förföll bland de israeliska soldaterna angrep man Gaza-remsan i syfte att främja den sionistiska nationalismen. Men även i Gaza-remsan åkte man på stryk, så nu söker man bråk i norr igen. För att verkligen förstå hur desperata de sionistiska ledarna är, är det värt att nämna att Hizbollah är idag 3-4 ggr starkare än före kriget 2006, medan Israel ännu inte återhämtat sig från kriget. Så desperata är dem.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=108871&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=108855&language=en

1 kommentar:

Amer Al-bayya sa...

Vad gör FN?? och vad gör EU??
Var är folket i de demokratiska länder i hela världen??
USAs politik är USAs kongress och AIPACs stöd till Israel..Alla de som har pengar och makt styr USAs politik..
En stor del av EUs politiker stödjer och hjälper Israels brott, ockupation och terror mot Mellanöstern..Israels brott mot internationell rätt och mänskliga rättigheter stödjas och försvarars av de här politikerna ...Denna politik ger Israels kärnvapen och förnjudna vapen all hjälp och stöd..Första stöd och hjälp kom från London, Frankrike och Norge..1967 hade Israel sin första atombomb.........(EU) ger stöd och hjälp till Israels politik i FN...
NU ÄR DET NOG OCH STOPP..

Arabvärlden ska kräva alla ersättningar för alla brott och terror mot Mellanöstern..

Vi tackar Sverige och Palme och hans vänner och Sverige är rättvisans hjärta..BEFRIA PALESTINA INNAN BLIR DET FÖR SENT..
stoppa Israel och usa nu..Stoppa deras brott mot oss alla..