Politik och mellanöstern

08 november 2009

Den palestinske premiärministern Salam Fayyad har i hemlighet kommit överens med Obama-administrationen om att bilda en ny palestinsk stat baserad på 1967 års gränser. Detta har skrämt upp den israeliska regeringen, eftersom en palestinsk stat skulle begränsa de israeliska militära operationerna på ockuperad mark.

Hittills har israelerna åtnjutit total frihet när de demolerat palestinska hem i Jerusalem och angripit oskyldiga palestinier på ockuperad mark. Men om det finns en enad palestinsk stat som erkänt gränserna, kan detta inte fortsätta. Den israeliska regeringen, som består av krigshungriga extremister, är därför rädda just nu.

Mahmoud Abbas, den palestinske presidenten har ju valt att inte ställa upp i nästa val (som bojkottas av han rival, Hamas). Dessutom är han missnöjd med USA:s villkorslösa stöd till Israel. Han har därför hotat att upplösa PA (Palestinian Authority), en västvänlig myndighet. Om detta händer kommer enbart Hamas finnas kvar, vilket kommer att innebära att Hamas får kontroll över Västbanken automatiskt. PA har hindrat Hamas att ta över sen valsegern från 2006 genom stöd från USA, Israel och EU.

Oavsett vad har Obama misslyckats med att medla fred mellan araberna och Israel. Israel har återigen visat sitt sanna jag genom att visa rädsla inför en ny palestinsk stat med rätt för självförsvar. Palestinierna har visat att de kan acceptera fred, men att de kommer att hindras av israelerna...som de gjort de senaste 61 åren. Obama's syfte med fred var att stärka den israeliska staten genom arabernas erkännande av staten Israel, men Israel kommer bara att försvagas genom sina egna desperata handlingar.

Sedan Israel tvingades lämna Libanon i maj 2000 har Israel drabbats av flera chockvågor. I september samma år blev det uppror igen, mer känt som den andra intifadan. Åren därpå deltog Israel i en anti-syrisk kampanj i Libanon, vilket till slut ledde till mordet på Rafik al-Hariri. Syrien har lyckats bevisa sin oskuld i mordet, så alla blickar riktas nu mot Israel. 34-dagars kriget 2006 innebar den största smällen mot den israeliska staten. Israel förlorade minst 450 soldater i kriget (Hizbollah talar om 750 israeliska dödsoffer), och för att stärka krigsmoralen i landet gav man sig på ett försvarslöst Gaza-remsan.

Israels existens beror helt och hållet på terrordåd, krig och apartheidlagar mot palestinier. En israelisk stat baserad på sionism kan inte leva i fred bland muslimska nationer, och detta håller på att bevisas om och om igen. Bevisen kommer fram i högre takt numera.

Ett exempel. Israels vattenförsörjning är helt beroende av stulet vatten från Libanon och Västbanken. Därför vägrar Israel skapa fred med vare sig Libanon eller palestinierna. En till grej. Sionister söker fortfarande "Storisrael" och vill ockupera all mark mellan Nilen i Egypten och Eufrat i Irak.

Dessutom är sionismen beroende av kapitalister i USA, som finansierar Israels krig genom donationer och tester av vapensystem. USA brukar ofta testa sina nya vapensystem genom att låta israelerna testa de på palestinier och libaneser. Kapitalisterna/vapenutvecklare i USA är därför intresserade av att behålla krigen i mellanöstern.

Det är möjligt att Mahmoud Abbas försöker skaffa sig sympati från röstberättigade palestinier...det är väldigt möjligt. Men som jag ser det håller det västvänliga elementet i Palestina att falla samman. USA har bara varit en stor besvikelse för araberna, vilket beror helt och hållet på det villkorslösa stödet till Israel. Obama lyckades bara dra ut på arabernas tålamod med sina fina ord. Men snart 10 månader senare har han fortfarande inte visat en minsta vilja att pressa Israel. För amerikanernas del är detta ett ytterligare bevis på sionismens politiska makt i deras land.

Inom det kommande året kommer situationen i mellanöstern förändras drastiskt. Jag räknar med en ny konfrontation mellan Libanon och Israel, minst en konfrontation mellan Palestina och Israel (möjligheten för fler krig finns, dessutom för en ny intifada), och troligtvis kommer Nato att sätta in trupper i ockuperade Palestina för att säkra Israel, efter krav från den globala sionistiska rörelsen (eftersom Hizbollah kommer att ha krossat den israeliska armén ytterligare en gång). Dessutom finns en ökad risk för konfrontation mellan Syrien och Israel, då [1] den syriska befolkningen i större utsträckning kräver att militären tar tillbaka Golan-höjderna med våld, och [2] då amerikanska krigsherrar och Israel ser ett angrepp mot Syrien som ett mer attraktivt alternativ i syfte att vända turen till sin (sionisternas) fördel.

Iran då? Det är säkert många som frågar sig vad som kommer att hända med Iran. Det är viktigt att notera att de stora hönsen i Washington D.C inte vill ha krig med Iran. Zbigniew Brzezinski, en av de största hönsen, har t.o.m. uppmanat Obama att skjuta ner israeliska stridsflygplan som kommer för nära Iran (1). Men det här är väldigt känsligt, situationen kan vända på några dagar, kanske på några få timmar. Jag misstänker att wahabister (med Saudi Arabien i topp) kommer att pressa USA mer för att slå ut Iran, eftersom wahabisterna ser shiia-Islams starka tillväxt som ett hot. Visst tjänar kriminella i Washington på att slå ut wahabisternas fiender, eftersom det stärker ekonomin i regionen och för USA. Men först måste USA ha kapital för att investera i ett nytt krig. Och Iran är inte Irak. Saddam Hussein la ner landets pengar på palatser och guldgjutna objekt. Iran satsar betydligt mer på militären.

De kommande månaderna kommer att bjuda på många intressanta händelser.

1) http://www.informationclearinghouse.info/article23542.htm

Netanyahu åker till USA efter att ha fått veta om det s.k. "Fayyad-programmet"
http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=110367&language=en

Abbas hotar att upplösa PA
http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=110381&language=en

En libanesisk journalist skriver lite om det oundvikliga kriget mellan Libanon och Israel
http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129021642197933212.htm

Inga kommentarer: