Politik och mellanöstern: Efter Vellinge får SD 5,8%

15 november 2009

Efter Vellinge får SD 5,8%

SD växer och växer och Sverige skickar fler och fler soldater till Afghanistan. Är extremismen och stridsviljan på frammarsch i Sverige?

Visst, det kan tyckas vara löjligt att dra paralleller mellan Sverigedemokraterna och Sveriges deltagande i Afghanistankriget. Men så hade det kanske inte varit för 20 år sen. För då hade det varit omöjligt för svenska befälhavare att skicka soldater till krig, och trots att nationalister hade sina dagar på den tiden, var det ändå svårare för de att föra fram några argument i överhuvudtaget.

På senare tid, särskilt efter 9/11, har Europa blivit ett tillhåll för extremister och krigsherrar. Med krigsherrar syftar jag på lobbyister som försöker övertyga politiker att delta i krig.
Man ser hur extremister tar allt mer plats när de etablerade partierna misslyckas. Bråket om Vellinge kommuns vägran att ta emot flyktingar är det senaste exemplet. Många partier framstod som splittrade i flyktingpolitiken. Men SD gjorde inte det, trots att de var rätt tysta (snarare skrämmande tysta) i debatterna.

Att SD nu tydligen får 5,8% i en ny sifomätning bör inte förvåna någon. Flyktingproblemet växer ju, det måste man erkänna. Sen har ju finanskrisen också haft sin effekt då ökad arbetslöshet brukar leda till mer kritik mot invandrare. Det har hänt förut.

Men det är svårt att säga hur framtiden blir. Jag tror att SD kommer in i riksdagen 2010 och åker ut 2014. Missnöjespartier har en tendens att få tillräckligt med stöd under bara en mandatperiod.

Och för några dagar sen skadades 5 svenska soldater i Afghanistan. Med tanke på att deras tolk dödades är det ren tur att inga fler dödades. Det verkar vara fler svenskar som är redo att offra soldater i Afghanistan idag. Men jag kan ändå inte sluta fundera på hur Sverige skulle hantera sitt första, eventuella dödsoffer. Skulle Sverige öka insatsstyrkan, eller dra sig ur?

Jag tycker att Sverige ska dra sig ur. Afghanistankriget är ett fabricerat krig som extremister i Europa och i USA skapat för att öka närvaron av trupper i den muslimska världen. Dessutom, Sveriges deltagande i Afghanistankriget kommer bara leda till att fler människor flyr därifrån och hit till Sverige...vilket kommer att stärka dessa extremister här hemma.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3800169.svd

2 kommentarer:

Skribenten sa...

Men snälla, undersökningen gjordes innan Vellingeincidenten

Ibrahim sa...

Jo, jag märkte det. Men det har ju också hänt mycket mer än bara Vellinge på senare tid. Det brukar bli så med rubriker.