Politik och mellanöstern: Fredsaktivister river ner israelisk mur

09 november 2009

Fredsaktivister river ner israelisk mur

Till minnet av Berlinmurens fall för 20 år sen har ett 50-tal palestinska och utländska fredsaktivister rivit ner ett antal cementblock som symboliserar det sionistiska apartheidsystemet.
Israelisk polis är på plats och skjuter mot fredsaktivisterna.

Medan européerna firar järnridåns fall fortsätter Israel bygga murar på Västbanken. Israel har fått massiv kritik för bygget, men tydligen inte tillräckligt. I vanliga fall när länder har apartheidlagar brukar de länderna bojkottas och utsättas för ekonomiska sanktioner. Men västvärlden har istället valt att bojkotta Hamas-regeringen och Iran. Att särskilt det demokratiskt valda partiet Hamas bojkottas av det "demokratiska" väst är väldigt svårt att förstå, oavsett sionisternas "argument" om att Hamas använder sig av terrormetoder. Det finns ju bevis på att Israel själv gör det, så vad spelar det egentligen för roll, kan man fråga sig.

Så, bör inte västvärlden fira Berlinmurens fall genom att hindra att liknande murar byggs i andra länder, även på andra kontinenter? Om inte, vad firar vi egentligen? Fred och rättvisa? Ja, vad tycker ni om att ge palestinierna fred och rättvisa?...

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/11/2009119151639325464.html

2 kommentarer:

Senuoy sa...

Vad ska man förvänta sig....

Ibrahim sa...

För de passar det inte tala om rättvisa när det kommer till palestiniernas lidande. För då krockar deras rättvisa med den sionistiska "rättvisan".