Politik och mellanöstern: Iran avslutar sitt 'samarbete' med västvärlden

30 november 2009

Iran avslutar sitt 'samarbete' med västvärlden

För någon månad sen verkade drömmen ha slagit in - Iran och västvärlden började komma överens om landets kärnprogram. Men sen dess har drömmen bara slagits i bitar, om och om igen. IAEA upptäckte en ny anläggning för anrikning av uranium i Iran i september, vilket USA och Israel använt för att sabotera samarbetet. Dessutom har Israel fortsatt provocera Iran, vilket inte hjälpt någonting.

Iran beslutade idag att bygga 10 anrikningsanläggningar till för att uppnå sina mål med 250-300 ton kärnbränsle och 20 GW elektrisk energi. Det framgår inte när målen ska ha uppnåtts.

Iran har anklagat världsmakterna för ovilja att samarbeta, i synnerhet USA. Jag själv har alltid misstänkt att det skulle bli så. Sionisterna vill inte skriva på några fredsavtal, de vill bränna ner länder. Det är så deras livsstil ser ut. De äger både vapenfabriker och byggfirmor. De vill bomba länder och bygga upp de igen. Det är så de tjänar pengar.

Dessutom verkade Frankrike inte vara särskilt intresserad av att anrika Irans uranium till den nivå som krävs. Irans ledare är smarta, de har förstått att Frankrike när som helst kan avbryta leveranserna och därmed orsaka finansiell härdsmälta i landet... utan ström stannar ett land.

En sak är klar. Världsmakterna fortsätter trakassera Iran och ignorera Israels kärnvapen. I slutändan är det detta faktum som kommer att avgöra relationerna mellan Iran och USA många år framåt.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3864859.svd

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=113220&language=en

Inga kommentarer: