Politik och mellanöstern: Martyrernas dag i Beirut

11 november 2009

Martyrernas dag i Beirut

Varje år den 11:e november minns man de stupade soldaterna och oskyldiga som blivit offer för israelisk statsterrorism. Som vanligt höll Hizbollahs ledare, Sheik Sayyed Hassan Nasrallah ett tal där han diskuterade det nya förväntade kriget mellan Libanon och Israel och andra aktuella händelser, som det lyckade mötet mellan Saudi Arabien och Syrien för ett tag sen och den tragiska konflikten i Jemen.

Konflikten i Jemen är lite unik eftersom den är en konflikt man inte kan ta ställning i. Därför är många muslimer villiga att lösa konflikten utan att bestraffa ena parten. Iran har erbjudit sig att hjälpa Jemen att lösa konflikten, men regeringen i Sana'a tackar nej till erbjudandet. Men fler ledare är villiga att hjälpa till.

Igår varnade den israeliske militärchefen Gabi Ashkenazi att Hizbollah har missiler som kan nå en räckvidd på 325 km, och som kan nå de flesta städerna i ockuperade Palestina. Om Hizbollah har sådana missiler kan bara bekräftas med bildbevis, men de flesta är ändå rätt säkra på att Hizbollah verkligen har sådana missiler. Och de flesta tror att Hizbollah har missiler som har ännu större räckvidd.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129024382668725820.htm


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=110784&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=110678&language=en

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låt oss hoppas att fler av Hizbollahs terrorister blir "martyrer" (dvs dödade barn- och kvinnomördare)!

Ibrahim sa...

Om Hizbollah är terrorister så är varenda levande människa terrorist. Därav förlorar ordet sin mening p.g.a. att sionister anklagar fria människor för att vara terrorister.

Den israeliska staten består av terrorister, och alla som stöttar Israel är terrorister, eftersom de stöttar massmord på civila för politiska syften. Sabra, Shatila, Deir Yassin, Qana, Gaza-remsan o.s.v..

Anonym sa...

Det visar att iranstödda islamister och hiiter som du inte vet vad du talar om. Ni är tvingade att gå tillbaka till "Deir Yassin" 1948, just därför att det är så ovanligt.
Inte som arabernas dagliga terrorism och barbari.

Ibrahim sa...

Menar du de "araber" som mördar 100 muslimer varje dag? De är ju sionister, stöttade av sionister, och finansierade av sionister. Deir Yassin är bara ett exempel av flera tusen liknande massakrer på muslimer under de senaste 60-70 åren.