Politik och mellanöstern: Ban Ki-Moon kritiserar Libanon, och Israel förbereder sig för ett nytt krig

04 november 2009

Ban Ki-Moon kritiserar Libanon, och Israel förbereder sig för ett nytt krig

Enligt Haaretz förbereder den israeliska armén sin egen befolkning för ett nytt krig i Gaza-remsan (1). Tidigare i veckan sköt Hamas upp en missil med en räckvidd på 60 km, jämfört med de vanligare raketerna som når 10-20 km. Missilen sköts ut mot medelhavet, vilket indikerar på att det var en test säger israelerna.

Redan under kriget för snart ett år sen hade Hamas missiler som kunde nå så långt, och hotade många gånger med att slå till mot Tel-Aviv, som ligger ungefär så långt från Gaza-remsan. Men varför Hamas inte sköt iväg sådana missiler kan man bara spekulera i. Antagligen ville Hamas spara på den överraskningen tills nästa krig, vilket Hizbollah också gjorde när de bestämde sig för att inte skjuta ner israeliska stridsflygplan i kriget för 3 år sen.

Israelerna vill inte vänta till sommaren 2010 tills de kan starta ett nytt krig, så risken för ett krig tills våren nästa år är rätt stor. Israelerna vill också ha ett nytt krig med Libanon, och vill nog inte vänta med det tills sommaren, då värmen kan påverka soldaternas prestationsförmåga negativt.

Samtidigt, FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon kritiserar Libanon för att inte avväpnat Hizbollah (2). Som jag skrivit tidigare är Hizbollah en legitim organisation p.g.a. staten Israels aggressiva beteende. Ban Ki-Moon verkar ändå inte ta hänsyn till israelernas beteende, och har därför valt att enbart kritisera Libanon.
Bara idag har Israel brutit mot resolution 1701 omkring 4 gånger, eftersom de bryter mot resolutionen i snitt 4 gånger per dag. Det enda brottet Hizbollah begått är att de inte avväpnat sig, men är det verkligen ett brott? Varför inte avväpna Israel då?

Enligt SvD (3) och BBC (4) bordade Israel ett fartyg som hade en last med vapen till Hizbollah. Arabiska massmedier har inte skrivit om detta, och Hizbollah har ännu inte bekräftat/dementerat uppgifterna. Inte ens Iran, som påstås vara sändaren av vapenlasten har yttrat sig än. Men om vi nu ska tro på Israels påstående bordades alltså fartyget på internationellt vatten utanför Cypern. Vi får nog räkna med att israelerna klagar hos FN igen efter den här händelsen.

Vi återgår till min fråga; varför inte avväpna Israel? Varför är det bara araber som ska avväpnas och lyda under internationella lagar? Ja, de sionister som klagar på att FN hatar israeler kanske inte har några argument nu. De kanske har en utdaterad äppelpaj att kasta på någon.

Jag tycker då att Libanon har rätt att borda amerikanska fartyg som levererar vapen till Israel. Det är bara att skicka ut elitsoldater ut Hizbollah. De skulle utföra arbetet väldigt bra. Dessutom dör färre civila människor.

Så länge FN smygstöttar Israel på detta sätt har Hizbollah rätt att förkasta FN:s krav. Kom ihåg, UNIFIL är stationerade i södra Libanon, när de egentligen borde ha stationerats i norra ockuperade Palestina just för att det är Israel som alltid startar nya krig. Att FN stationerat trupper i Libanon är ett bevis på att FN och Israel samarbetar om att öka antalet utländska trupper i Libanon. När Israel angrepp Libanon sommaren 2006, gjorde FN inget. Röda Korset jobbade stenhårt för att rädda liv, men FN valde t.o.m. att dra tillbaka sina trupper för att lämna plats åt israelerna.

Visserligen var kriget felkalkylerat - Hizbollah besegrade den israeliska armén och FN fick börja om från början. Men nu är Israel aggressiv igen, och FN låter det ske obemärkt. Förra året kidnappades två libaneser av israelerna, men ingen brydde sig. Hade det varit tvärtom hade hela världen engagerat sig...men eftersom offren var libaneser sket världen i totalt. Massmedierna här i västvärlden brydde sig inte ens om att skriva om händelsen.

Såväl sionister som normala människor inser nu att FN är en pro-sionistisk organisation. Det var FN som skapade Israel, och än idag är det FN som vägrar lösa konflikten på arabernas villkor.

Det ställs dagligen krav på oss araber att vilja lösa konflikten på ett fredligt sätt, alltså m.a.o. acceptera den sionistiska staten på ockuperad muslimsk mark. Jag har länge gått runt och försökt vara generös genom att säga; "ja, tvåstatslösningen är bra". Men jag tänker inte göra det längre. Jag tänker inte längre stötta en smutsig sionistisk idé. Tvåstatslösningen är skit, för att sionisterna INTE vill ha fred. Hade de velat ha fred hade de aldrig ockuperat Palestina i första hand! De ville ha krig från första början. Så, den enda lösningen är att tvinga bort de med våld, vare sig väst tänker stötta det eller ej.

Numera går jag runt och säger till mig själv; "hoppas de korkade politikerna i Israel attackerar Iran", för att jag vet att en sådan attack hade slagit tillbaka hårt mot israelerna. Det är oschysst mot de iranier som vill ha fred, men jag tror inte de skulle märka något om jag ska vara ärlig. Hizbollah lyckades besegra den israeliska armén med 50 år gamla vapen...som hade uppdaterats visserligen, men ändå. Iran skulle kunna besegra den israeliska armén på bara några dagar.

Men hur som helst, israelerna kommer att göra det där misstaget ändå genom att angripa Gaza-remsan igen, om vi nu ska tro på de. Det lär bli intressant att se hur det "demokratiska" väst kommer att hantera ännu ett folkmord i demokratins namn, och vi får se om israelerna är redo för ett tvåfrontskrig. Sen lär det vara intressant att se om Tel-Aviv kommer att brinna.

1) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=109867&language=en

2) http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=109938&language=en

3) http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3752109.svd

4) http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8341737.stm

2 kommentarer:

Gustav sa...

Jag måste ge dig en eloge som har lyckats få in så mycket smörja i en förhållandevis kort text. I princip varenda mening är ej med sanning eller verklighet överensstämmande och det är en prestation i sig att inte lyckats få in en enda korrekt mening!

Ibrahim sa...

Förklara gärna var jag har fel.