Politik och mellanöstern: Israels lögn om bordat fartyg synas

07 november 2009

Israels lögn om bordat fartyg synas

Israel uttrycker nu bestörtning över att deras försök att dra Hizbollah i smutsen inte fungerade. I veckan påstod Israel att de hade bordat ett fartyg utanför Cypern där de fann Iran-tillverkade vapen som skulle levereras till Hizbollah.
Hizbollah dementerade uppgifterna och fördömde Israel för dess piratverksamhet. Efter några timmar dementerade även Iran uppgifterna.

Med tanke på olyckan i södra Libanon för några veckor sen, där en Hizbollah-medlem skadades när han försökte desarmera en israelisk granat, tog massmedierna inte Israels anklagelser på allvar. Kort efter den olyckan släppte Israel flygbilder där de påstod att Hizbollah flyttade katyusha-raketer från den skadades hem. Al-Manar följde den här lastbilen där "raketerna" hade lastats på, och visade att de egentligen var möbler. Det var ett pinsamt ögonblick för Israel som hade bara lyckats bevisa att de själva bryter mot FN-resolutionerna den dagen.

Så, för att vända trenden kan Israel ha bestämt sig för att hitta på en ny story. Men deras "duktiga" kommandostyrka kunde inte ens släppa bildbevis på Irans vapenleverans till Hizbollah, så deras lögner synades rätt fort. Det är väl rätt att kräva bildbevis, eller?

Det här psykologiska kriget kommer att fortsätta och anta nya former över tiden. Vi får väl se vilka roliga skämt israelerna kommer med framöver.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=110323&language=en

Inga kommentarer: