Politik och mellanöstern: Blackwater i Islamabad

02 november 2009

Blackwater i Islamabad

Enligt ett par källor har flera utlänningar, flera av de amerikaner, gripits i Pakistan på senare tid. De flesta har burit illegala skjutvapen och ett antal av de gripna var även klädda som afghaner. Nu kommer det anklagelser om att Blackwater låg bakom attentatet i Peshawar, där mer än 100 civila människor blev martyrer i förra veckan.

Redan under de första åren av Irakkriget dök liknande anklagelser upp. Den mest kända är de två brittiska män som var klädda som araber och sköt mot civila i Basra i september 2005. Efter att de gripits och förts till ett polishus i staden, gick brittiska trupper till angrepp mot polishuset där de gripna hölls. Trots att de två soldaterna fortfarande är misstänkta för uppvigling mot shiia och sunnimuslimer har de ännu inte ställts inför rätta.

De flesta muslimer är övertygade om att västerlänningar ligger bakom dessa terrordåd. Att al-Qaida som kallar sig för en muslimsk organisation skulle ensamt ligga bakom tusentals dåd mot oskyldiga muslimer är orimligt. Därför tror de flesta att USA och Israel ligger bakom dessa terrordåd.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=110059&sectionid=351020401


http://www.iraq-war.ru/article/209616


Inga kommentarer: