Politik och mellanöstern: Israel tjuvlyssnade på FN-möten

30 november 2009

Israel tjuvlyssnade på FN-möten

En schweizisk tidning rapporterar att Israel tjuvlyssnat i en FN-byggnad i Genéve i flera år, skriver al-Manar. Enligt tidningen tjuvlyssnade Israel även på de möten som handlade om mordet på Rafik al-Hariri, som Israel är misstänkt för att vara delaktig i. Upptäckten gjordes vid en planerad reparation av elnätet i byggnaden.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=113337&language=en

2 kommentarer:

Amer Al-bayya sa...

Israels brott och krigsbrott måste stoppas,straffas och ersättas,västvärlden politiker.

Mer än 60 år begår Israel alla brott och krig med ockupation.Vem hjälper Israel??

Politiker i väst.

Amer Al-bayya sa...

Här är Israels terror.. Mossad är ett mord mot alla som stoppar Israels brott och ockapution.


Mossad
Mossad (hebreiska המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim, "Institutet för underrättelser och särskilda operationer") är en israelisk civil underrättelsetjänst. Organisationen är landets centrala organ för hemlig underrättelseinhämtning och specialuppdrag i utlandet och är därmed en motsvarighet till USA:s CIA. Mossad är ansedd som en av världens mest effektiva underrättelsetjänster, även om den vid några tillfällen även varit inblandad i uppmärksammade misslyckanden.
Mossad fick sin definitiva form 1952-1953 och till dess förste chef utsågs Isser Harel, som närmast kom från Shin Bet. År 1960 låg organisationen bakom gripandet av den före detta SS-officeren Adolf Eichmann (Ricardo Klement) i Argentina. En operation som beskrivs i Isser Harels bok "Huset på Garibaldigatan".
Bland säkerhetstjänsterna hos de stater som räknas till Västvärldens demokratier torde Mossad, förutom CIA, vara den enda som med sin regerings officiella sanktion utför politiska mord i andra länder


Haganah
Haganah var en judisk paramilitär terrororganisation som existerade mellan år 1920 och år 1948. Organisationen både utförde attacker mot brittiska och arabiska intressen i det dåvarande brittiska mandatet Palestina. Efter staten Israels grundande ombildades organisationen till den reguljära armén, IDF, Israel Defense Forces.
Under andra världskriget gick många av Haganah:s medlemmar in som frivilliga i den brittiska armén men från 1945 anföll Haganah även brittiska installationer i Palestina. Den som utbildade och utvecklade Haganah på 30-talet var Orde Wingate, kristen sionist och brittisk militär (brigadgeneral 1943). Wingate är också känd som specialist på gerillakrigföring i Burma 1942-44. Organisationen ombildades 31 maj 1948 till staten Israels reguljära armé.


Irgun
Irgun Zvai Leumi (på svenska "Nationella militära organisationen"), grundades av judiska högernationalister och verkade i Palestina åren 1931-48. Den anses av många ha varit en terrorgrupp, och stämplades officiellt som sådan under Palestinas tid som brittiskt mandat.
Syftet med gruppens attacker var att med "våldsamma medel" bekämpa Palestinas araber och brittiska institutioner i Palestina.
Organisationens ledare var under åren 1943-1948 Menachem Begin, som senare blev Israels premiärminister.
Irgun utförde ett stort antal terrordåd.[1] Det mest välkända var mot King David Hotel i Jerusalem 1946. I denna attack, som ursprungligen beordrats av David Ben-Gurion, dödades sammanlagt 91 personer.[2] Eftersom sprängladdningen levererades med hjälp av en lastbil som användes för mjölktransporter, betraktas detta ibland som det första exemplet på användandet av en bilbomb i Mellanösternkonflikten. En annan uppmärksammad raid var den som ledde till Deir Yassin-massakern 1948.