Politik och mellanöstern: Anti-islamisk politik bakom bråket

19 december 2008

Anti-islamisk politik bakom bråket

Läste lite fort om upploppen i Rosengård. Egentligen är bråket inte mycket av intresse; de flesta bråkmakare bor inte ens i Rosengård. De flesta är sådana som bara vill slåss med poliser.
Men vad ligger bakom hela bråket? Jo, hyresvärden lät stänga en källarmoské. Inte mycket att bråka om, även om man kan undra varför hyresvärden valde att göra så efter att lokalen varit en moské i hela 16 år.

Men jag förstår även varför de drabbade är arga. Inga klagomål framfördes mot moskén. Men ändå, med tanke på att dagens moskéer bränns ner och får sina gräsmattor fyllda av grishuvuden märker man hur mycket massmediernas anti-islamistiska propaganda genomsyrar samhället. Inte nog med att muslimer framstår som fanatiker varje gång en minister talar om att ta hårdare tag mot "extremister"...inte för att det måste vara så, men bara för att Rosengård alltid ses som en "islamiserad" ort i utlandet, särskilt i USA och andra länder där islamofobiska massmedier verkar.

Fox News uppmärksammade de bråk som ägde rum för några år sen, och då lades skulden på "muslimska fanatiker som försöker islamisera Sverige". Problemet är att med den här inställningen kommer bråk fortsätta att uppstå. Muslimer känner sig diskriminerade, och många tycker att det är okej att muslimer diskrimineras. Det går inte att undgå faktum att flertalet extrema organisationer verkar här i Sverige. Nej, jag snackar inte om muslimer. Jag snackar om såna som bränner ner moskéer.

Anledningen till att svenska politiker låter diskrimineringen av muslimer fortsätta är för att de vill bli av med de. De vill att muslimer ska känna sig tvungna att åka hem. Det är inte fel tycker jag. Jag tycker att folk ska åka tillbaka till sina hemländer. Men så länge USA bombar land efter land lär det inte kunna hända. Då sitter vi här och tvingas se på när 150.000 irakier flyttar hit varje år. Och Fox News och de andra lär bara fortsätta smutskasta muslimer och Islam.

I slutsats skulle det även vara kul om massmedierna höll ett öga på hyresvärdens planer med den numera tomma moskélokalen. Inte för att de kommer att göra det, men man kan ju alltid hoppas...

Inga kommentarer: