Politik och mellanöstern: Skärp dig, Federley!

30 december 2008

Skärp dig, Federley!

newsmill.se skriver centerns riksdagsledamot Fredrick Federley om att "Israel har rätt att försvara sig". Visst, det kan man tycka om man inte läst historia i skolan. Har inte då också Hamas rätt att skydda sig? Nej, tycker de flesta.

Federley försöker tydligt skuldlägga Hamas och påstår att i Västbanken (där Fatah styr) är allt lugnt och fridfullt.

"För att förstå komplexiteten i det hela måste vi skilja på palestinskt ledarskap och palestinsk oreda. På Västbanken råder lugn, tillväxten är god och stämningen mellan Israeler och palestinier blir allt bättre. Där finns ett ledarskap som arbetar konstruktivt för fred och en självständig stat."
Fredrick Federley verkar inte ha öppnat en tidning på senaste tiden. De senaste månaderna har flera palestinier på Västbanken angripits av israeliska bosättare och misshandlats. Fridfullt? Palestinierna på Västbanken lever också i misär. Deras land är också ockuperat, de är ju palestinier!
Visst har de det lite bättre jämfört med de på Gaza-remsan, men det är ju bara för att stötta Mahmoud Abbas. Det senaste året har Israel släppt ett antal hundra palestinier, de flesta som tillhör den militanta grenen av Fatah. Politik Federley, politik...
"I Gaza där Israel avslutade sin ockupation för flera år sedan har det allt jämt rått kaos. Interna stridigheter bland palestinier med inget ledarskap som klarar av att styra upp området har attacker på civila mål i Israel fortsatt konstant. Sällan rapporteras det om detta i svenska medier. Det är ju trots alt bara israeler som drabbas och i den svenska kontexten är inte israeler människor med känsla, smärta, kärlek och ömhet. De är ockupanter och en krigsmakt och därför behöver man inte görs skildringar som denna kring israeler:"
Ja, svenska medier föredrar hellre att skriva om vad hollywoodkändisar hade för kläder på sig igår. Palestina-konflikten får medieutrymme enbart när väpnade konflikter äger rum. Och så är det bara, tyvärr. Men alla vet nog att Hamas vann det demokratiska valet i Januari 2006, vilket ger de rätt att styra de palestinska områdena Gaza-remsan och Västbanken. Men Israel och västvärlden bojkottade Hamas och stöttade Fatah för att genomföra en statskupp. Detta är olagligt!

Federley påstår även att Hamas vägrat låta skadade föras till egyptiska sjukhus. I stort sett alla medier förnekar detta och medger att Hamas visst låter de skadade vårdas i Egypten för sina skador. Jag har stött på detta påstående förut, och alla som gillar att använda det som argument är strikt pro-sionistiska. Är inte förvånad över att vi har pro-sionister som rör sig fritt i riksdagshuset...

Sen kan ingen vettig människa förvänta sig att palestinierna inte gör motstånd när de ständigt terroriseras av israelerna. Vill ni stoppa våldsspiralen i Palestina får ni för f*n kräva av Israel att sluta terrorisera sina grannar!
Jag hoppas att den svenska regeringen tar avstånd från den sionistiska regimens folkmord på det palestinska folket.

Jag minns fortfarande tydligt Fredrick Federleys svek mot det svenska folket när riksdagen klubbade igenom FRA-lagen.

http://se.youtube.com/watch?v=B1DMQPv8C3w&feature=related

http://se.youtube.com/watch?v=jHwQ63sZAfs&feature=related

http://se.youtube.com/watch?v=WO5_d0-rahY&feature=related

http://se.youtube.com/watch?v=TzF9H8bZW6k&feature=related


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/12/2008121385612523924.html

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7774988.stm

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2073919.svd

Inga kommentarer: