Politik och mellanöstern: Förintelsen

27 december 2008

Förintelsen

Mer än 205 palestinier uppges ha dödats och över 400 skadats i vad som inte kallas något annat än en massaker. Siffrorna kommer att öka eftersom Hamas har slagit tillbaka. Israelerna har glömt bort 33-dagars kriget med Hizbollah och tror att de kan ta Hamas utan några som helst konsekvenser.

Under dagen har Hamas avfyrat/skjutit minst 53 raketer och granater mot israeliska orter, och samtidigt slog man nya rekord när man lyckades slå mål 20 km bort från Gaza-remsan. Enligt vissa källor tänker israeliska IDF ta över och skicka in marktrupper, men det verkar inte vara så troligt då israeliska soldater är lättskrämda. Israeliska terrorister gillar att skjuta från luften, fullt medvetna att ingen missil kan nå de där uppe.
Sist förlorade IDF en handfull soldater när man försökte ta sig in i Gaza-remsan.

Demonstrationer hölls idag i Beirut, Amman, Ramallah och Teheran och fler demonstrationer väntar imorgon. Muslimska brödraskapet i Egypten valde att kritisera Hosni Mubaraks vänskap med Israel och 29 ministrar i Jordanien krävde att den israeliska ambassaden i landet ska stängas.

Det talas även om en tredje intifada, och de pro-israeliska politikerna i de arabiska länderna verkar vara riktigt pressade. Det hör man på de när de pratar.

Omvärlden valde också att kritisera massakern...eller snarare fördöma (som vanligt) utan att göra något åt saken. Trots att FN har implementerat en massa resolutioner som rör staten Israel har FN aldrig försökt kontrollera att de efterföljs. FN är alltså maktlös och det här visar vem som egentligen bestämmer i vår värld; det är Israel. Så, en terroristregim styr vår värld. Inte konstigt att allting går käpprätt åt helvete.

Undrar hur länge det här kommer att pågå utan att någon reagerar. Jag menar, någon gång måste det väl spricka? Det måste vara ganska snart.

Jag undrar också hur länge folk kan leva med samvetet och faktum att de låter israelerna genomföra en ny förintelse på ett helt folk. Syftet med FN och de internationella lagarna var att undvika fler massaker sen andra världskriget, men nu händer det igen. Förintelsen på det palestinska folket började redan under 1920-talet, och fortsätter än idag som om de internationella lagarna aldrig existerade.

Vad hade världen sagt och gjort om 200 israeliter dött? Vår planet hade stått stilla i veckor för att kompensera förlusten. Men 200 palestinier dör och allt ska fortsätta som vanligt (vilket innebär att ytterligare 200 palestinier kommer att mista livet snart). Vad är det för värld vi lever i, där vissa människor är mer värda än andra? Israel är ett rasistiskt land och FN är en rasistisk organisation. Hela den internationella politiska arenan är rasistisk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hela 15 civila har dött enligt Hamas. Så egentligen är det kanske 2.

Resten (ca. 200) är döda Hamas-terrorister.

Grattis till Israel för en lyckad operation mot muslimska mördare.

Ibrahim sa...

Hamas har inte gett ut något sådant uttalande. Verklig 'wishfullthinking' från din sida. Rent statistiskt har de flesta dödade palestinier varit just civila, och så har det varit sen 1920-talet. Varför skulle det plötsligt vara annorlunda idag? Tänk igen.

Anonym sa...

De fega kräken sitter bakom sina f16 och stridsvagnar.
Varje gång sionisterna gör sådana " lyckade operationer" är de närmare sin egen undergång!

alandalus sa...

Bra skrivet Ibrahim

Ibrahim sa...

Tack.