Politik och mellanöstern: "Stoppa smyganslutningen till Nato"

01 december 2008

"Stoppa smyganslutningen till Nato"

I en artikel på SvD skriver 44 medborgare om att Sverige "smygansluts till Nato" och att ingen debatt om det pågår om anslutningen. Ja, det är så det är. De svenska trupper som vi har i Afghanistan är fullt beväpnade för krigföring, och de följer order från Isaf, vilket man kan säga är en del i Nato.

En klar majoritet av den svenska befolkningen vill inte att Sverige går med i Nato. De som är för Nato utgör ca 20% av befolkningen, enligt artikeln.

Man kan fråga sig varför detta händer. Varför ansluts vi till Nato i smyg? Jo, de som håller på att göra det vill inte skapa en debatt om en eventuell anslutning till Nato, för att de vet att majoriteten är emot det. Det här visar att vår demokrati håller på att bli bristfällig. Medierna bryr sig inte om att lyfta fram den pågående anslutningen till Nato.

Sedan jag började intressera mig för politik har jag insett att det här kommer att hända. Europa är inte längre demokratisk. EU och våra egna politiker tar saker och ting i egna händer, och kommer med en hel del nya lagar som medborgarna inte ens fått rösta om. FRA lagen röstades igenom i Riksdagen bara ett fåtal dagar innan midsommar, när nästan alla andra var upptagna med helt andra saker. IPRED lagen kan lika gärna röstas igenom på juldagen, vilket jag misstänker lär hända.

Vad som händer i västvärlden, just nu, är att vanliga medborgare förlorar sina rättigheter. Samtidigt när många människor visar självgodhet (de ser gärna sig själva som rollfigurer i andra, mindre demokratiska länder) slutar de uppmärksamma vad som händer på hemmaplan. I USA har vissa företag redan börjat kräva av sina anställda att injicera chip i sina händer. Chipen innehåller all personlig information, som även staten kräver ska vara tillgänglig för skanning av polis, FBI och dylikt 24/7. I framtiden lär alla amerikaner tvingas bära sådana chip, som även innehåller GPS-sändare. Alltså kommer USA:s regering kunna ta reda på var varje medborgare befinner sig. EU lär ta efter USA:s exempel.

Under tiden lär vi i Europa vara så ignoranta i vår självgodhet att vi en dag vaknar upp en i hel ny värld, där vi är mindre värda än stenar och andra icke-levande objekt.

Jag vill bara uppmärksamma det här med Nato, och det känns bra att fler reagerar på Nato:s intrång och våra politikers smygpolitik...

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2124119.svd

Inga kommentarer: