Politik och mellanöstern: Israel tänker anfalla Gaza-remsan

25 december 2008

Israel tänker anfalla Gaza-remsan

Sen eskaleringen tog fart förra veckan har Hamas och staten Israel börjat bråka på allvar. Igår fick israeliska armén "grönt ljus" om att starta en militärkampanj mot Hamas, vilket betyder att Israel kommer att mörda många civila avsiktligen. Det gör de ju alltid.

Demonstrationerna som ägde rum den 19:e december i Libanon gav inte samma effekt som man hade hoppats på. Idén var att hela den muslimska världen skulle demonstrera mot ockupationen av Palestina. Men de allra flesta arabiska medier struntade fullständigt i demonstrationerna och sände bl.a. halvdåliga program i repris istället. Här i västvärlden var det så tyst att demonstrationerna aldrig ägde rum. Världen sviker det palestinska folket, och sveket kommer bara att bygga upp de militanta palestiniernas styrka.

Hamas kommer inte göra en Rambo och krossa de israeliska trupperna, men de kommer definitivt få israelerna att fundera över deras beteende gentemot Iran...som har 20 miljoner frivilliga soldater.

Att omvärlden ignorerar ockupationen av Palestina visar också hur pass dålig internationell politik fungerar. Vi hör ju alltid FN och andra internationella organisationer gapa för solidaritet och sånt, men inget händer ju. Ja, "Iran ska vi införa sanktioner mot". Iran upplever världens värsta ekonomiska sanktioner genom tiderna. Till och med Nazityskland behandlades bättre. Men när det kommer till verkliga regimer (som inte existerar i våra drömmar, utan i verkligheten) blir det stopp. För den ekonomiska eliten i västvärlden tjänar på långvariga konflikter som t.ex. ockupationen av Palestina. De demonstrerar ständigt sina allra senaste vapenmodeller som de senare säljer till andra länder som Sydkorea, Saudi Arabien, Ukraina, Marocko, Brasilien o.s.v.

Jag hoppas att palestinierna enas om att sionisterna är deras fiende och att Fatahs ledare slutar låter sig köpas av Vita huset.

1 kommentar:

Anonym sa...

du kan nog inte räkna med stöd från västvärlden eftersom hamas vill upprätta ännu en ny shariastat.

Västvärlden uppskattar att Israel finns där som en motvikt till de kvinnoförnedrande sharialagarna.

Palestina kommer aldrig att få någon stöd utanför halalvänstern.