Politik och mellanöstern: Storbråk i Hebron

05 december 2008

Storbråk i Hebron

Det är lite ironiskt måste jag säga. Regimen Israel har ju alltid stått för orättvisa, massmord och kollektiv bestraffning. Men ändå tolererar de inte vissa husockupationer. Visst är det konstigt?

Närmare en miljon palestinier har under de senaste 80 åren tvingats lämna sina hem p.g.a israeliska/sionistiska terrorister. Deras hem har bombats, bränts ner eller demolerats med bulldozers. Sen har man byggt nya hem på ruinerna. Det är ju Israels motto; "demolera andras hem och bygga egna på ruinerna".

Men efter ett domstolsbeslut den 16:e november tvingades 300 (enligt DN.se) husockupanter lämna ett hus som sålts av en palestinier. Beslutet verkställdes igår och det gick ganska fort p.g.a att ockupanterna inte var beredda på det...enligt DN.se. 300 personer blev just överraskade, trots kännedom om beslutet och att israeliska soldater och poliser väntade utanför för att verkställa beslutet. Ändå lyckades ingen varna dessa 300 personer om att beslutet skulle verkställas vid en tidpunkt. Konstigt.

Men men, efter att ockupanterna burits ut ur huset och blivit hemskickade sprider nu farhågor om upplopp, bråk och ja, allt det där. Senare under dagen blev ju palestinska hem och bilar angripna av israeliska bosättare. Även civila palestinier angreps.

Så...tydligen kan den israeliska regimen inte kontrollera sin egen befolkning längre. Och Israel som hade planerat att bomba Iran, ta an Libanon, och ockupera halva galaxen...

"Bosättare körs ut ur hus i Hebron"
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=859812

Inga kommentarer: