Politik och mellanöstern: Kolonialismens slut

01 december 2008

Kolonialismens slut

För 30-40 år sen var Iran beroende av väst. Iran fick massvis av vapen och andra förmåner tills revolutionen ägde rum år 1979. USA hjälpte till att störta Shahen, men när revolutionen blev en muslimsk revolution drog sig USA ur och valde att sluta beväpna Iran. Under 1980-talet lärde sig Iran att bygga reservdelar till sina Cobra helikoptrar och F-4 stridsplan. Men med åren lärde man sig bygga hela helikoptrarna och stridsplanen.

Idag är Iran på framkanten av teknisk utveckling, och det vill Iran gärna dela med sig. Länge har Iran erbjudit gratis kärnteknologi och vapen till sina grannar utan att få en riktig respons. Folket i mellanöstern känner sig hedrade, men ledarna är tysta. De vill hellre ha vapen från USA...

Mellanöstern ses fortfarande som ett hot mot väst trots att mer än hälften av ledarna rövslickar (ursäkta ordvalet) USA varje dag, vilket är bara ironiskt. I 300 år har de muslimska länderna varit paralyserade av kolonialism, terrorism, diktaturer som kommer och går och mörka framtidsvisioner. Men för första gången på 300 år har muslimska länder egna civilingenjörer som kan ändra på det. I förra veckan skickade Iran sin andra raket ut i rymden. Och den kom tillbaka med en fallskärm tillbaka på jorden. Om ett halvår kommer det första kärnkraftverket i Iran att vara igång.

Jag tänker ignorera "hoten från Iran", för inga bevis finns för att Iran verkligen bygger atombomber. Den enda anledningen till att vissa vill stoppa Iran är för att de inte vill se ett självständigt mellanöstern. De vill se oss fortsätta köra Chevrolet och käka på McDonalds.

Politiskt sett har mellanöstern också förändrats betydligt. Israel är inte längre ett hot mot den muslimska världen. USA har tappat kontrollen över sina arabiska marionetter och EU verkar också ha gjort det. Mellanöstern har återigen fått en avgörande roll i världspolitiken, vilket Hizbollah visade när de kastade ut israelerna från Libanon för andra gången 2006.

Här i väst framstår Iran som ett "hot", inte för att de är det utan för att hålla igång sionisternas 'fear tactics' så att de kan fortsätta skrämma upp det amerikanska folket...och också för att man inte vill att muslimer bygger egna kärnkraftverk.
På lång sikt kommer det här bara gynna Iran. IAEA lär fortsätta förbli förvirrade och FN lär fortsätta spela världspolis när de egentligen tar order från Vita huset och Pentagon.

Och jag tror att folk lär inse att Iran inte är ett hot, utan eliten här i väst. Den eliten som försöker skrämma upp oss så att vi ska acceptera kränkande lagar bara för att gynna den här eliten ekonomiskt och politiskt.
De arabiska marionetterna är desperata efter stöd. I Libanon mutas folk till att rösta på väststödda al-Musta'bal, PSP och LF inför nästa års val. Jag tror att de väststödda partierna kommer att förlora stort, vilket kommer att leda till en kedjereaktion i mellanöstern. Marionetterna kommer att förlora, och ur kollapsen kommer en ny mellanöstern att träda fram. 2009 kommer vara slutet på västvärldens kolonialism i mellanöstern. Och återigen; Iran kommer att gynnas av det.

Inga kommentarer: