Politik och mellanöstern: Free Palestine

19 december 2008

Free Palestine

Idag tog vapenvilan mellan den israeliska regimen och Hamas slut, och det visade Hamas tydligt genom att nå ut till massmedierna. De vägrar förnya vapenvilan, tydligen eftersom den inte gör någon skillnad. Vapenvila eller ej, palestinierna terroriseras av israelerna ändå. Hamas skyller på Israel, och Israel skyller på Hamas.

I måndags sände al-Manar Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah direktsända TV-tal, där han uppmanade till en världsomfattande demonstration för att stoppa blockaden av Gaza-remsan och stoppa ockupationen av Palestina. Efter middagsbönen för bara några timmar sen började demonstrationerna i den muslimska världen.

Demonstrationerna kommer att bli bara allt större och till slut påverka politiken på den globala nivån. Folk har fått nog av ockupationen av Palestina. Folk har fått nog av tystnaden. Folk har fått nog av skitsnacket. Nu börjar folket agera och alla regeringar som stöttar Israel kommer att falla, både i arabvärlden och i övriga världen.

Israel fortsätter hota bl.a. Libanon, och snackar fortfarande om ett kommande krig. Det kommer alltså inte bli fred sålänge Israel existerar.

Inga kommentarer: