Politik och mellanöstern: Ghettot

07 december 2008

Ghettot

Världens största fängelse ligger idag i mellanöstern, och är mer känd som Gaza-remsan. I det stora fängelset bor 1,5 miljoner palestinier som idag lever under total blockad. De får ingen mat, inget vatten och inga mediciner. Det har lett till protester från omvärlden.

Men även Hamas protesterar, när inte ens israelisk-registrerade fartyg får leverera mat och vatten till det palestinska folket i remsan. Vad som först var en blockad för att straffa Hamas har visat sig vara en blockad för att svälta ihjäl tusentals oskyldiga människor. Många har försökt ta in mat och vatten till Gaza på senare tid utan att lyckas. Även politiker från Italien, Shweiz, Storbrittanien och Irland försökte ta sig in till Gaza-remsan från Egypten utan att lyckas.

Israel har nyligen hotat att angripa Iran "med eller utan hjälp från USA". Vad vi vittnar är ett desperat Israel som vägrar tänka dubbelt på eventuella negativa konsekvenser. Vad jag föreslår att omvärlden agerar för att stoppa massvälten i Gaza-remsan. Hoppas det här kommer ut...

Inga kommentarer: