Politik och mellanöstern: Vilka problem?

09 december 2008

Vilka problem?

För omkring 1400 år sen grundades Islam, och redan när Islam bara hade ett fåtal hundra anhängare angreps muslimerna och mördades av Islams fiender. Och det har pågått sen dess, med korstågen, krigen, kolonialismen och på senare tid propaganda i global skala.

Islam har riktigt farliga fiender som gör vad som helst för att försvaga Islams inflytande i världen. De går så långt att de vågade grunda al-Qaida.

I en debattartikel på aftonbladet skriver Abrar Akbar om att 99,9% av världens muslimer är fredliga, att 90% av världens terrorister är muslimer och att muslimska länder är "orättvisa", vilket är nog delvis sant. Men har alla plötsligt glömt bort de europeiska terrorister som härjade på 60- och 70-talet? Tydligen. Jag skulle vilja påstå att 20% av världens terrorister är muslimer, och då räknar jag med att al-Qaida tar upp de 20 procenten. Det finns massvis med icke-muslimska terrorister, som t.ex den israeliska staten, vissa politiker i Vita huset i Washington D.C, de politiker som stöttade FRA-lagen etc. Visst är man terrorist om man vill övervaka varenda människa i hela landet...

Sen påstår Abrar att muslimska länder är "orättvisa". Då vill jag passa på och ta upp Saudi Arabiens orättvisa politik, och att det är det "demokratiska" USA som faktiskt stöttar Saudi Arabiens och dess politik. Egypten, som jagar studenter varje dag stöttas också av USA och även av Israel. Men att påstå att vi muslimer har slutat utvecklas bara för att våra länder inte fungerar 100% korrekt är fel tycker jag. I Mexiko mördas tusentals människor i knarkkrig, men Mexiko är inte ett muslimskt land. Nord Korea, som är världens mest isolerade land är inte ett muslimskt land. Israel som ockuperar tre länder och får villkorslöst stöd från västvärldenför det är inte heller ett muslimskt land. Israel har dessutom hotat med "Förintelse på muslimer och araber", och det verkar västvärlden gilla för att de reagerade inte alls.

Den muslimska världen har varit ett mål för utrotning i hundratals år. Kolonialmakter har styckat sönder den muslimska världen med krig och terrorism. De finansierar ockupationsstater och grundar terroristorganisation efter terroristorganisation. Och ännu idag snackar USA och EU och att "sprida demokrati" i mellanöstern, som inte visat sig vara något annat än att vilja plundra mellanöstern på råolja. För er som inte förstår hur väst fungerar vill jag gärna påminna om att Irak var rikare än Europa på 50-talet. Idag, 50 år senare är Irak en krigszon. Varför? Vilka har haft sina fingrar i Irak? Amerikanska politiker.

Finns det verkligen problem vill jag lägga skulden på politiker i västvärlden, som stöttat diktaturer i mellanöstern genom åren. Och när organisationer som Hizbollah och Hamas kämpar för överlevnad, självständighet och rätten till sina egna hem blir de terrorstämplade. Gå och terrorstämpla ockupationsmakten Israel först era dårar!!

Det enda problemet vi muslimer har är att vi inte enas och slutar konsumera varor tillverkade/producerade i väst...

"Våga tala om Islams problem"
http://aftonbladet.se/debatt/article3940465.ab

Inga kommentarer: