Politik och mellanöstern: Mänskliga rättigheter fyller 60 år

08 december 2008

Mänskliga rättigheter fyller 60 år

Ja, vi kanske borde ta tid och fira det här. Det här var ju ett steg i rätt riktning, det här är vad en civiliserad värld behöver; lag och ordning och rättvisa. Men som artikeln säger (finnes längst ner) har vi fortfarande långt kvar tills vi får total rättvisa i världen. Jag måste även tillägga att vi har gått i motsatt riktning de senaste åren. Övervakningssamhället i Orwell's anda närmar sig i stormsteg. Vår integritet kränks allt oftare och i större omfattning än förut. Dessutom isoleras vi allt mer p.g.a de skatter som tillkommer för de som äger bilar. Värt att nämnas är det att det första Stalin gjorde var just att begränsa rörligheten bland medborgarna, och det är exakt det som händer i Europa.

Men men, det finns viktigare saker att nämna, som t.ex. ockupationen av Palestina, skogsskövlingen, giftiga utsläpp i världshaven och inte minst fattigdom och sjukdomar (cancer inkluderat). Jag tänker inte nämna något om "den globala uppvärmningen" just p.g.a. att den bara är en stor lögn. Solens aktivitet har ökat markant på senare år, dessutom kommer allt fler rapporter om att koldioxid har omvänd effekt; alltså kyler ner planeten.

I en civiliserad värld borde alla människor ha samma rättigheter, men jag tycker att brottslingar borde få lite mer begränsningar bara för att visa alla att brottslighet är straffbart. Men i en fungerande, civiliserad värld mår alla människor bra, så brottslighet borde vara mer ovanlig än idag. Dessutom måste FN skärpa sig och börja agera som en internationell organisation.

"Mänskliga rättigheter fyller 60 år"
http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/artikel_2160603.svd

Inga kommentarer: