Politik och mellanöstern: Too late pope...

23 december 2008

Too late pope...

För 300 år sedan hade påven säkert fått jättemycket stöd om han ville "rädda mänskligheten från homosexualitet". Men det går ju inte idag. Man kan bara inte göra sådana uttalanden år 2008 utan att få många människor emot sig.

Man börjar undra vad han håller på med. Han gör ju det bara svårare för de kristna att fortsätta leva med sin tro. Jag tror de flesta tycker att det homosexuella gör i sängkammaren är lite äckligt, eller liknande, men man måste ju lära sig vara tolerant. Jag tycker att skövlingen av regnskogarna är ett mycket allvarligare problem. Dessutom kan homosexuella hjälpa oss att kontrollera befolkningsökningen i världen.

Igår kväll skrev jag ett inlägg om Maria Hasselgrens artikel på newsmill.se (finns också på DN.se) och om att religiösa människor har det svårt idag. Skrev inte exakt så, men det var ju min poäng. De ateistiska krafterna i samhället är väldigt starka, och blir bara starkare för varje gång religiösa personer kommer med sådana intoleranta kommentarer.

De flesta människor har lärt sig att visa tolerans och trots att medierna bara älskar att skriva om extremister/fanatiker syns de toleranta mest i samhället. Ateistiska ledare har lärt sig visa tolerans, och det är därför de har så många anhängare. Om religiösa ledare lär sig samma sak lär de också få många anhängare. Så är det helt enkelt.
Det finns ju också massvis av människor som tror på Guds existens, men som inte vill tillhöra någon religion. Oftast tycker dessa människor att de befintliga religionerna är för "extrema".

Så länge påven slänger ur sig intoleranta kommentarer lär Vatikanen få mindre politiskt inflytande i världen. Det kanske slutar med att Vatikanen blir ett museum som ger de kommande generationerna en bra bild av vår värld.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det förvånar mig fortfarande att påven fördömer pedofili och homosexualitet men inte de övergreppen som hans undersåtar utsatt barn för!

Påven borde känna till det kända Jesus-citatet om varför vi ser flisan i våra syskons ögon, när vi inte märker bjälkarna i våra egna.

Ibrahim sa...

Japp, Vatikanen fungerar tydligen så. Det är väl antagligen därför allt fler kristna vägrar att gå till kyrkan.